Átvett autó másnap nem indul

2010.02.13. 11:38

From: Kata

Date: February 7, 2010 8:49:38 AM GMT+01:00

To: Hiteldoktor

Subject: átvett autó másnap nem indul

Vettem egy 1999. 12. évjáratú Ford Galaxyt. Részletre, Ford-szalonból. Elvittem a kisfiamat a bölcsibe és onnan gyalog mentem a munkahelyemre, mert nem indult. A hitel aláírásától 3 nap telt el, átvétel 1 napja. Visszavittem, azt mondták a Ford-szervizben, ezek a modell típushibái. Most mit tegyek, eléggé el vagyok keseredve. Nem kellett volna tájékoztatniuk erről a hibáról??

Köszönettel: Kata

Tisztelt Érdeklődő!

Levelére válaszolva szeretnénk tájékoztatni, hogy az adás-vétel nem szerződés szerinti teljesítésével kapcsolatos jogait az eladóval szemben érvényesítheti, akár peren kívüli egyezség, akár polgári peres eljárás keretében.

Szeretnénk azonban felhívni szíves figyelmét, hogy ez a körülmény nem befolyásolja a szerződésből eredő fizetési kötelezettségét, hiszen a finanszírozó hitel folyósítására szerződik. Ha a folyósítás megtörtént, akkor a bank jogosan követeli Öntől a tartozás szerződés szerinti teljesítését.

Természetesen a bíróság dönthet úgy egy eljárás végén, hogy az adás-vétel érvénytelen és kötelezheti a feleket az eredeti állapot visszaállítására.

Ebben az esetben a bíróság meghatározza, hogy a hitelből eredő fizetési kötelezettség kit és milyen mértékben terhel.

Tisztelettel:
Hiteldoktor