Hova fér el három modern gyerek?

2011.05.17. 18:09

Tárgy: 3 gyerek probléma

Feladó: László

Dátum: 2011. május 14.

Címzett: Winkler Róbert

Kedves Róbert,

A háromtest problémához hasonló, általam nehezen megoldgató tételben kérném a segítségeteket. Olyan autót keresek, aminek a hátsó üléssorán elfér 3 gyerekülés (a 3 gyermek modern reprezentációja) és nem feltétlenül egy bálna. Nyilván 3 gyerek mellett kiemelkedően fontos az olcsó üzemeltetés, azaz ne kelljen folyamatosan az autószerelők anyagi boldogulásán törnöm a fejem, sokkal inkább a gyermekeknek szánt fagylalt/csokoládé/kisautó havi mennyiségével bíbelődnék.

Röviden: egy olyan használható, alacsony üzemeltetési költségú típust keresek, amiben fizikailag elfér a 3 gyerekülés és nem feltétlenül lakóbusz.

Válaszod előre is köszönöm.

Üdvözlettel: László

Kedves László,

Levelezőlistánkat nem elhanyagolható ideig blokkolta a javaslatok özöne, a szerkesztőségben többen szembesültek már a problémával. Ahhoz, hogy egy konkrét típusra szűkítsünk, túl kevés paramétert adott meg, de néhány tippel azért szolgálhatunk:

Első körben a Renault Scénic I és a mai használttesztünk alanya, a Dacia Logan MCV ugrott be Papp Tibinek, és az ő tanácsára érdemes hallgatni. Másik Tiborunk szintén nem a levegőbe beszél, a Ford Mondeo második generációja is alkalmas a feladatra, bár a dízelekkel jobb óvatosnak lenni.

Csikós Zsolt, aki szintén gyakorló családapa, a Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Fiat Dobló hármast ajánja mindenkinek, aki nem akar milliókat áldozni buszlimuzinra, de az igazi titkos tipp a Fiat Multipla, viszont abból a Mondeóval ellentétben dízel a nyerő, a benzines zajos, sokat eszik, béna.

Pista szereti a batárokat, ő a Renault Espace-ra esküszik, de ahol három gyerek, ott csomag is akad, így végső megoldás a Volkswagen Multivan/Caravelle lehet, abban van még tartalék is, ha esetleg egy negyedik ülésnek is helyet kellene majd találni.

Üdvözlettel: Stump András