Isteni lányok az új Pirelli naptárban

2010.12.02. 12:48 Módosítva: 2010.12.02. 12:50

Az idén Karl Lagerfeld készíthette el a Pirelli aktnaptárját. Ahogy a fényképész, a téma is egész más, mint a korábbi években: ezúttal a görög mitológia istenei és istennői elevenednek meg, mindössze néhány ékszerbe öltözve.

A korábbi években akadt néhány túlzó témaválasztás – a legszokatlanabb ötlet talán a 2009-es naptár döglött állatos, szavannás aktsorozata volt, de egy évvel korábban a dekadens divat-Barbie-parádé is olyasmi volt, amit inkább csak a vájtszeműek értékeltek. Tavaly aztán megtört a művész-terror, Terry Richardson fiatal, természetes háttér előtt pózoló természetes szépségei inkább az egységsugarú naptár-felhasználó gyönyörködtetésére szolgáltak, és sokkal kevésbé szóltak a műértő közönségnek. Lagerfeld a két irány közös pontját találta meg saját témaválasztásával: fekete-fehér fotói, amelyek a klasszikus görög szobrok szépségét idézik, alighanem műértőként is értékelhetők – bár ezt a nézőpontot mi itt a szerkesztőségben kevéssé ismerjük – ugyanakkor nem akadályozzák, hogy a meztelen testek szépsége maximálisan érvényesüljön.

Összesen 36 kép készült, és Lagerfeld ezeken 24 jelenetet elevenített meg a nemzetközi modellgárda segítségével, akik közt tizenöt nő mellett ezúttal öt férfit is találunk.