Divat lett a Kubica-baleset?

2011.02.15. 11:16

Kubica baleseténél még hüledeztünk: ekkora bajt tud okozni az autósok védelmére kitalált szalagkorlát? A Lágymányosi hídon történt szombati ütközésnél már kevésbé lepődtünk meg az ismétlésen, de ez a harmadik korlátos baleset már elgondolkodtató - tényleg védi az autóst a vaskorlát?

Az éjszakai órákban, a X. kerületi Liget téren helytelenül megválasztott sebesség miatt nem tudta a bevenni a kanyart egy Rover sofőrje, megcsúszott, majd a villamos járdaszigetére felszaladva a letarolta szalagkorlátot, végül oszlopnak ütközött. A szalagkorlát több helyen belefúródott a személyautóba. A tűzoltók szabadították ki az utast a járműből.

Ebben az esetben persze nem elsősorban az autós, hanem a villamosmegállóban várakozók védelmét szolgálta a korlát, mégis meglepő, hogy mennyire nem töltötte be szerepét, illetve milyen csúnyán felnyársalta a Rovert.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.