Hidrogénnel megy az új Batmobile

2011.06.19. 17:55

Már Batman is CO2-kibocsátás alapján választja ki autóját. Az új Batmobile üzemanyag-cellával alakítja a hidrogént elektromos árammá, és egy lítium-ion akkuban tárolja az energiát. Azért az utánégető sem maradt le róla.

Gordon Murray-t, a volt McLarenes tervezőzsenit kérték fel a Batmobile megalkotására, és az angol láthatóan élvezettel végezte el a feladatot. A fekete autószerű tárgy minden elődjénél letisztultabb, hatásvadász formák helyett már célszerű aerodinamikai elemeket is találhatunk rajta. Murray, aki mostanában környezettudatos törpeautókat tervez, természetesen hidrogénhajtást álmodott a denevérember szolgálati járművébe, de az orrába szerelt lézer és szonár is az alapfelszereltség része.

A legérdekesebb technikai finesz mégis a virtuális kerék. Egy nagyfeszültségű mező segítségével negyven milliméteres magasságban lebeg a jármű, ezért valódi kerekekre nincs is szüksége.

Bármilyen szívesen elvinnénk egy tesztkörre, erre sajnos nem lesz lehetőségünk. Az új Batmobile a Batman live turnéra készült, amely június 19-én indul Manchesterből.