Lángoló pickup a McDrive-ban

2012.04.30. 13:14

Az első porig égett Aventador után, itt egy újabb tűzeset Kaliforniából, ám – legyen ez bármily meglepő – ezúttal nem egy olasz sportgép lett az áldozat, és most nem egy feltételezhető konstrukciós hiba, de még csak nem is egy felelőtlen száguldozó volt a tettes.

A videón látható eset egy kaliforniai McDrive-ban történt. A pickup sofőrje sziszegő hangra lett figyelmes a platón szállított gázpalack felöl, amikor megállt az autós kasszánál. A férfi kiszállt és megpróbálta elzárni a tartályt, ám ekkor felcsaptak a lángok. Percekig égett a gáz, és a tűz hamar átterjedt az egész autóra, valamint a gyorsétterem közvetlen környezetére.

A tűzoltók szerint a napfénynek kitett tartályban megnövekedett a nyomás, amiért az lassan ereszteni kezdett. A pickupos férfi közel ment hozzá, a tűz pedig a statikus elektromossággal töltött műszálas ruhája miatt keletkezhetett. Szerencsére egyedül ő sérült meg, ő is csak könnyebben, ám az autóról és a McDrive-ról ez már nem mondható el; előbbi teljesen kiégett, míg az épületben is komoly károk keletkeztek.