Tesztvezetésen lett totálkáros a McLaren

2012.07.01. 11:40

Mostanság nem ritka eset, hogy balesettel zárul egy drága sportautó próbaútja. A kereskedésből kigurulva sokak már az ismerkedés első perceiben keresik a határokat, a túlzott magabiztosságnak azonban nagy az ára. Így volt ez azzal a McLaren MP4-12C-vel, amelyet a napokban tört rommá egy bátor érdeklődő.

A potenciális vevő nem bírt a 616 lóerővel a próbaúton, és fának vezette a közel ötvenmilliós autót. A szomorú végű müncheni autókázás története azonban az ütközéssel még nem ért véget a bokrok között.

A sofőrnek és utasának, a kereskedés alkalmazottjának sikerült épségben kiszállni a roncsból, de a tűzzel, ami nem sokkal az ütközés után kapott lángra, már tehetetlenek voltak. A McLaren orra pillanatok alatt leégett, és ha a tűzoltók néhány perccel később érnek ki, a jelenleginél is lesújtóbb lenne a látvány. Bár az autó menthetetlen lett, legalább a far egy-két idomából felismerhető maradt.

Érthetetlen, hogy miért végződik balesettel annyi sportautó próbaútja. Januárban egy F430-as, majd májusban egy California Ferrari végezte hasonló körülmények között.