Elkészült a legőrültebb Hyundai

2012.07.15. 10:50

Egy hónapja még csak látványterveken létezett, a San Diego-i Comic-Conon azonban már bárki megnézheti a Hyundai zombiapokalipszisre készített páncélautóját, az Elantra Zombie Survival Coupe-t.

A The Walking Dead alkotója, Robert Kirkman tervezte az élőhalottak elleni harcra tökéletesített Hyundait, a népszerű képregénysorozat 100. számába.

Az autó nem tér el a korábban bemutatott rajzoktól. Rácsos ablakai védik a bennülőket a külső támadásoktól, a tetőn vágott lőállással pedig céltudatos mészárlásra is alkalmas. Igazi pusztítást azonban mégsem ezzel, hanem az orrára szerelt ekével okoz, mellyel akár egy fesztiválnyi tömeget is képes lenne összeaprítani másfél Ákos-szám alatt. Ebben segítenék a kerekekből kiálló rudak, amik szintén nem a békét hirdetik mereven.

A látottakról Steve Shannon, a Hyundai amerikai marketing-alelnöke is elismerően nyilatkozott. A zombis Elantra Coupe-val elégedettek lehetnek a Walking Dead rajongói. Egy olyan autó lett, amely valóban képes lenne helytállni olyan extrém helyzetben, mint amilyenre készült – mondta.

Akármennyire komolytalannak tűnik, a projektben való részvétel egy ügyes döntés volt a márka részéről. Ha a családanyák között nem is, a képregény-kedvelők népes táborában valószínűleg nőtt a népszerűségük.