Megbüntették, saját parkolót csinált Corvette-jének a polgármester

2012.07.28. 17:27

Nem éppen szavazóbarát módon reagált parkolási bírsága után egy amerikai politikus. Miután kifizette a büntetést, gondoskodott róla, hogy városában mindig legyen hely sárga Chevrolet Corvette-jének.

Nagyon sietős dolga lehetett Ted Franklinnek múlt pénteken, amikor Corvette-jével szabálytalanul parkolt le Logansport városháza előtt. A tizennyolcezer fős, Indiana állambeli település polgármestere jegy nélkül, a parkoló zóna szélén, autójával félig azon kívül állt meg. A komolyabb bonyodalmak akkor kezdődtek, amikor egy rosszakarója észrevette a vétséget. Történt ugyanis, hogy a korábbi rendőrfőnök – AJ Rozzi, aki már számos alkalommal összetűzésbe került Franklinnel  – jegyet vett a Corvette helyére és vélhetően ő készítette a fent látható képet is, melyekkel bizonyítani tudja a szabályszegést.

A kényes helyzetet Franklin a tisztségétől nem váratlan hozzáállással oldotta meg. Miután kifizette a húszdolláros büntetést, gondoskodott róla, hogy hasonló eset a későbbiekben ne történhessen vele. A város első embere bármiféle bűnbánást nélkülözve autokratikus eszközökhöz nyúlt, és egy indokolatlanul nagy terültet kerített el magának a városháza és a rendőrség mellett. A sárgára festett parkoló falán egy méretes tábla jelzi, hogy ez bizony az ő helye.

Mint a város első emberének, Franklinnek minden lehetősége megvolt ahhoz, hogy saját parkolót kérjen, megkönnyítendő munkája végzését. A tekintélyt parancsoló, jókora parkoló azonban a helyiek szerint túlzás, így a sárga Corvette hamar vicc tárgyává lett a városban. Az egyre elégedetlenebb lakók szerint a kijelölt terület okkal került az őrs mellé, a hatóság óvó szemei elé.