2012.09.09. 09:11

Egy sajátos és merész mutatvánnyal tűnt fel a BMW a napokban. A márkánál úgy tűnik, megvetik a Photoshopot, és ha kell, akár némi veszélyt bevállalva is megküzdenek pár remek fotóért.

Ahogy az a videón is látszik, nem egyszerű helikopterekkel letenni egy M3-ast egy hatszáz méter magasan fekvő sziklára. A helyszín a norvég Pulpit Rock, vagy ahogy a helyiek nevezik, Preikestolen, mely egy a turisták által is kedvelt gránitszikla. A németek kommünikéje szerint, az akció egy tisztelgés volt Edvard Munch norvég expresszionista festő előtt, akinek A Sikoly című festménye nemrég 120 millió dollárért cserélt gazdát. Ennek tudtában nem meglepő, hogy a mutatvány főszereplője a BMW Art Car nevű program egy darabja, a Jeff Koons festését viselő BMW M3 GT2, amely 2010-ben a hatodik helyen végzett kategóriájában a Le Mans-i 24 órás versenyen.208037

Az eredeti terv az volt, hogy készítenek egy fotósorozatot és némi videóanyagot a sziklán, de a folyamatosan érkező túrázók nyomására, a munka végeztével kénytelenek voltak minden arra járót az autóhoz engedni. Így készülhettek el azok a képek, amelyeken egy kisebb tömeg látható az M3-as körül.   Egyelőre csak ezeket, és egy kevés ízelítőt találni, de reméljük, a gyári fotósorozat is mielőbb felkerül az internetre.