Meghajtották a rendőrök a lefoglalt autót?

2012.09.09. 19:53

Kemény vádakkal gyanúsítja a New York-i rendőrséget (NYPD) egy börtönviselt féri. A huszonöt éves Rashad Lewis szerint a rendőrség komoly károkat okozott a lefoglalt Mercedesében, míg ő a büntetését töltötte.

Lewist még augusztus 3-án tartoztatták le, amikor két piros lámpán hajtott át egymás után. A rendőrök félreállítatták, majd átkutatták az autóját, amiben tizenhárom hamisított hitelkártyát találták. A férfi még aznap börtönbe került, autóját pedig lefoglalták. Öt nappal később, óvadék ellenében kiengedték, és ezzel együtt a Mercedes CL-t is visszakapta.

Augusztus 15-én Lewis kapott egy büntetést. A postán kapott levél szerint augusztus 4-én, a napon, amikor első napját töltötte a börtönben, autója egy másik piros lámpán is átment. „Nagyon összezavart a büntetés. Sok minden kavargott a fejemben, nem tudtam hogyan történhetett ez.” – mondja. A válasz azonban hamar megérkezett, amikor NYPD szóvivője elismerte, hogy az autó akkor kapta meg a büntetést, mialatt Manhattanből Queens-be, a hatóság telephelyére szállították. Mint a közleményben állt, ez egy rutineljárás, a büntetést pedig semmiképp sem terhelik a férfira. Lewis szerint ezzel azonban még nem ért véget a történet, hiszen autóján több olyan kár található, amelyek korábban nem voltak rajta. Állítása szerint az egyik hátsó szélvédő megrepedt, a lökhárító karcos lett, és az egyik zár is elromlott.

A rendőrség adatai szerint, amikor az autót lefoglalták, ezek a sérülések még nem voltak rajta, így azok csak a telephelyen vagy az oda vezető úton keletkezhettek. Lewis és ügyvédje azzal vádolja a rendőrséget, hogy egy úgynevezett örömautózást próbálnak eltitkolni. Szerintük olyan valaki jutott hozzá az autóhoz a börtönben töltött napok alatt, aki felelőtlen száguldozásra használta azt, aminek egyértelmű bizonyítéka a rohanásban készült fotó, melyet a büntetéshez csatoltak. Ezeket a vádakat azonban a rendőrség nyíltan tagadja, így most egy érdekes csatározás veheti kezdetét a két fél között. Lewisnak mindettől az esettől függetlenül folyamatban van a hamisítási ügye is, így még az is lehet, hogy a folytatást már a börtön rácsai mögött kell megvárnia.