Faltörő kosként tört az Apple Store-ba az X5

2012.09.15. 18:23

BMW X5-ösüket faltörő kosként használva tört be egy kaliforniai Apple Store-ba egy rablóbanda. A biztonsági kamerák felvételein jól látszik, ahogy az X5 gond nélkül bejut az üzletbe, de a biztonsági kapu miatt a kijutással már gondja akad.

Az eset szeptember 6-án történt, Temecula városában. A banda kora reggel, nyitás előtt tört be az Apple boltjába. A BMW-vel áthajtottak az üvegfalon, majd némi nehézségek árán a biztonsági kapun is. Míg a bejutás után az egyik tag azon volt, hogy az áruval minél inkább telerakja a zsákjait, az X5 vezetője igyekezett menekülő utat csinálni. A videón jól látszik, hogy a sofőr többször is nekitolat a kapunak, miközben több ezer dollárnyi terméket amortizál le.

A rablóknak végül nagy áldozatok árán, de sikerült kijutni az épületből. A leharcolt autót a betörés helyszínétől nem messze parkolták le, miután két abroncs is leeresztett rajta. Az egyiket még kicserélték, de a másikhoz egy üzletben loptak defekt elleni sprayt. A sofőrt, Equonne R. Howardot nem sokkal ezután fogták el a hatóságok. Az üzlet kapujára akadt rendszámtábla alapján sikerült beazonosítani az autóját.

Howardot vandalizmus, betörés és lopás vádjával tartoztatták le. A 600 ezer dolláros óvadék (125 millió forint) a jelentések szerint közel akkora összeg, mint az üzletben okozott kár. Az utóbbi időben megszaporodtak az Apple Store-ok elleni bűncselekmények, de a BMW-s betörés kimagaslik mind közül.