Eladják a Keresztapa autóit

2013.01.01. 18:16

A filmtörténet egyik legnagyobb klasszikusa vitathatatlanul a Francis Ford Coppola rendezésében készült Keresztapa. A Bonhams aukciós ház januári árverésén az Oscar-díjas maffiamozi két sztárja, két negyvenes évekbeli Lincoln kerül kalapács alá.

Az egyik autó egy 1941-es, V12-es Continental Coupe, melyet a filmben Sonny Corleone vezetett. Érdekesség, hogy a kocsi abban a jelenetben szerepelt, amelyben Sonny-t Tommy-gépfegyverekkel szitává lövik – az aukcióra kerülő Lincoln azonban nem sérült meg a forgatás során, mivel a stábnak további két ugyanilyen Continental Coupe állt rendelkezésére.

Ugyancsak elárvereznek egy Custom Limousine-t, amely az első autóhoz hasonlóan szintén 1941-es évjáratú, és motorja is megegyezik a másik Lincolnéval. A Limousine a filmben ugyan nem játszott igazán fontos szerepet, de értékét növeli, hogy maga a típus igen ritka, mindössze 295 darabot gyártottak belőle.

A két filmes Lincoln eddig Eugene Beardslee gyűjteményét gazdagította, aki klimatizált garázsban tárolta a klasszikusokat, melyekhez így a leendő tulajdonos igen jó állapotban juthat hozzá. Az árverést január 17-én tartják.