Járdába betonozták a pickupot

2013.12.15. 18:14

Különös véget ért egy járda felújítása Belo Horizontéban: a brazil város egy utcáját egy autókereskedő Volkswagen Saveiroja díszíti napok óta, több centi mélyen a betonba kötve.

Az eset nem példátlan, Európában is láttunk már hasonlókat idén. Nyáron előbb az angliai Swintonból jöttek képek utcán körbeaszfaltozott autókról, majd Romániából, egy hasonlóképp járt Jeep Grand Cherokee-ról. Az aszfaltozás technikája azonban egész más, mint betonozásé – utóbbival könnyebb megszívatni az öntörvényű autósokat.

A Belo Horizonte-i pickup egy irodaház építésekor járt pórul. A munkások épp az épület előtti járdát emelték meg betonnal, amikor annak egyik végébe leparkolt egy autókereskedő a Saveiroval. A kereskedés a szomszédban áll, évek óta használja azt a placcot autóinak. A melósok hiába kérték a kereskedőt, az építkezés idejére vigye el az autót, az nem volt hajlandó, így az akadály ellenére befejezték a munkát. Az erődemonstrációt komolyan gondolták, legalábbis erről árulkodik, hogy még a pickup közvetlen környezetében is elsimították a betont.

A helyszínre kihívták az illetékes közlekedési hatóságot is, hogy elszállítsa az autót, de mire azok kiértek, az már betonban állt, ezért inkább otthagyták.