A legjobb Ferrarik egymás ellen

2014.03.10. 17:51

Nem igazán látszik, hogy az Enzo és a LaFerrari közt tizenegy év a korkülönbség – a stílus ugyan más, de nehéz lenne megmondani, melyik a kívánatosabb – viszont a hangversenyben egyértelműen az Enzóé a pálma, legalábbis e két példány esetében.

A versenyben persze van egy kis csalás, hisz az Enzóba gazdája a meglehetősen kis ellenállású, és így hírhedten hangos egyenes kipufogórendszert szereltette, míg az újabb csúcs-Ferrari teljesen gyári. Ám az biztos, hogy a LaFerrari így a fasorban sincs: az Enzo egyszerűen leénekli a színpadról. Persze a második felvételen az is hallatszik, hogy közelről a LaFerrari hangja is csodálatos szinte minden fordulatszámon.

Ez utóbbi felvétel másik tanúsága, hogy közúton a több mint kilencszáz lovas Ferrari képességeinek csak egy töredékét lehet kihasználni, még úgy is, hogy a felvétel során egyértelműen folyamatos gyorshajtásban van mindkét autó. Igazából a versenypályák közül is csak az igazán hosszúakon lehet teljesen kiautózni egy ilyen gépet, utcán viszont negyedekkora teljesítménnyel is tudná ugyanezt. Persze ilyen fellépése és a hangja nincs másnak, persze néhány Aston Martint és Lamborghinit kivéve.