Hogy adják el a ronda Imprezát?

2014.04.02. 15:48

Amilyen fantasztikusan jól sikerült a tanulmányautó, olyan szerencsétlen arányú a sorozatgyártású WRX STI. Ám mégis meg kell próbálni elhitetni, hogy ez minden idők legdurvább személyautója. A Subaru ennek érdekében mozielőzetest készített az autóval, persze egy nem létező filmről. A címe The Ride of her Life – szabad fordításban Élete legjobb menete.

A siker érdekében felhasználták az összes létező klisét a 70-es és 80-as évek harmadik vonalas akciófilmjeiből. Az idegen vagány a poros amerikai vidéken kinézi magának a környék egyetlen bombázóját, aki valószínűtlenül jól néz ki, de a megye vén, begyepesedett rendőrfőnökének a lánya. Csak a napszemüveges, hosszú hajú, száguldozó renegát autója lett Mustang vagy Charger helyett összkerekes, turbós Impreza.

Ilyen környezetben akár el is hihető, hogy ebben az autóban van valami vonzó. A célközönséget alkotó férfiember úgyis vagy a csaj idomait bámulja, vagy a porfelhőt, vagy épp képtelen szögekből látja az autót, mondjuk felülről, egyhelyben pörgés közben. Az ötlet végülis működhet, hisz ha elterelik a vevők figyelmét a formáról, talán felfedezi az STI jótulajdonságait: a 305 lóerős, brutál turbómotort, az állandó összkerék-hajtást – mindazt, ami a rali-legendából rali nélkül még megmaradt.