Az autó, ami megért 8,9 milliárdot

2014.08.15. 15:06

A legértékesebb Ferrari, a 250 GTO egy példányát árverezték el Pebble Beach-en, ahol épp Észak-Amerika legismertebb, ritka régi autókat felvonultató rendezvényét tartják. Az olasz legendát, amelynek az évek során irreálisan magasra szökött az ára, ezúttal kicsit több mint 38 millió dollárért árverezte el a Boneham's aukciós ház.

A kérdéses GTO eredetileg Jo Schlesser, az 1968-ban elhunyt francia autóversenyző autója volt, és a 3851-es alvázszámot viseli. Ez persze nem igazi sorozatszám, hisz a GTO-ból összesen 39 példány épült, így a legritkább Ferrari típusok közé tartozik azok közül, amelyeket egyáltalán sorozatgyártmánynak lehet tekinteni. A csillagászati vételár persze nem volt nagy meglepetés, hisz hallottunk már olyan üzletről, ahol jóval drágábban, 52 millió dollárért kelt el ugyanennek a típusnak egy későbbi változata, ám az nem tekinthető hivatalosnak, hisz az üzletet nem nyilvánosan kötötték.

A korábbi rekordot egy egy almazöld GTO tartotta, amelyet 2012-ben adtak el – az 35 millió dollárért cserélt gazdát, alig olcsóbban, mint ez a vörös példány.