Kétszáz felett fogták meg, elengedték

2014.08.26. 06:42

Hiába ül valaki egy 970 lóerős Mustangban, a törvény rá is vonatkozik. Valószínűleg ez az egyetlen eset a történelemben, de a 240 km/h-s tempóval elkapott sofőr megúszta egy figyelmeztetéssel.

A videót néhány illegális utcai versenyző töltötte fel az internetre arról, ahogy egy texasi autópályán száguldoznak. A rendőrség akkor lépett közbe, amikor a 800 lóerős Nissan GT-R és a Mustang versenyzett egymással. Egy másik autó fedélzeti kamerája felvette, ahogy a Ford ugyan lehagyja a Nissant, de a rendőrségi Dodge Charger azonnal a nyomába ered. A meglepő rész ezután következik: miután megállították a gyorshajtót, egy szóbeli figyelmeztetéssel tovább is engedik.

Az amerikai rendőrautók ugyan közel nem olyan erősek, mint azok, amelyeket a videóban üldöznek, de szégyenkezniük így sem kell. A Charger gyengébb, V6-os változata is háromszáz lőerős, de a V8-as HEMI motoros kivitel még ennél is többet tud hetven lóerővel. A kocsik orrára masszív fémszerkezet kerül, amely a leszorító manővereknél jön jól, de a futómű és a fék is jóval strapabíróbb, mint a polgári változatokon.