Kinek kell az arany Aston egy vagyonért?

2014.09.09. 17:12

A legendás James Bond mozit, a Goldfingert ötven éve mutatták be, és ennek örömére egész kis rendezvénysorozatot tartanak. Ez adja a keretet ahhoz az árveréshez, amelyen egy igazán különleges játékszert szerezhet meg valaki, aki ezzel egyben jótékony célokat is szolgálhat.

A Propshop filmkellék-készítő cég munkája egész elképesztően részletes másolata az Aston Martin DB5-ösnek – megfelelő háttérrel egy fotón el is hihető róla, hogy valódi autót látunk. Pedig erről szó sincs, az autó ugyanis 1:3 méretarányú, azaz mindene harmadakkora, mint az eredeti Bond autóé. A hihetetlen hasonlóság ellenére a jármű persze nem működőképes, hisz eredendően a film látvénytervének demonstrálására szolgált, így legfeljebb méregdrága szobadísznek alkalmas. Az árverésen ugyanis 40 és 60 ezer font közti összeget remélnek érte, ami átszámítva 16 és 24 millió forint körüli összeget jelent.

Ennyiért már nagyszerű valódi sportkocsi is kapható, de az is érthető, ha valaki épp ebbe szeret bele, hisz kívül-belül ilyen aprólékosan kidolgozott makettel sem találkozunk minden nap.