2015.03.10. 13:54 Módosítva: 2015.03.10. 13:55

Nem biztos, hogy van ember, aki képes nyomon követni a kínai autóipar fékezhetetlen túlburjánzását. A tucatnyi nagy gyártó mellett megszámlálhatatlan kisebb cég működik, és ezek egy része zömmel elektromos autókat készít. Ilyen vállalkozás lehet a is, amelyről szégyenszemre eddig még nem hallottunk – pedig már vagy másfél éve árulják ezt a kétüléses, mopedautó-szerű izét, amelyet elképesztő formája tesz igazán érdekessé.

Az Urban Supercar névre hallgató 2+2 üléses gép karosszériája ugyanis egyértelmű Lamborghini vonásokat mutat. Talán az Aventadort, vagy a Reventónt láthatta a tervező, mielőtt kifaragták a formát, de gombkerekű kisautó-arányokkal a kínai villanyautó kifejezetten vicces látvány. Már csak azért is, mert a formái ellenére egyáltalán nem gyors gép: egy 10 lóerős motor hajt egy 1,2 tonnás járművet ólom-akkumulátorokról, így a végsebesség 80 km/h, a teljes elméleti hatótáv 150 km, a maximális terhelés pedig 400 kg.

Ráadásul a 3,9 méteres elektromos kupé nem is különösebben olcsó: átszámítva 2,28 millió forintba kerül. Ami viszont egyértelműen mellette szól, hogy valószínűleg valamivel még ritkább, mint a Lamborghini Aventador.