Vigyázz rá, még bejáratós!

2015.06.20. 18:29

Egy új autó megvásárlása nem mindenkinek adatik meg az életben, éppen ezért sokan lázasan lapozgatják a kezelési kézikönyvet, és már-már kínosan odafigyelnek a bejáratásra és a karbantartásra, hogy megnöveljék az autó élettartamát. Legalábbis az első néhány hónapban erre törekednek.

Aztán ott vannak azok, akiknek nem jelent gátat a pénz, és akár egy igazán bitang gépet is meg tudnak fizetni. Egy olyat, mint például a Dodge Charger Hellcat. A kaliforniai Elk Grove-ban egy vásárló rögtön ki is használta a világ egyik leggyorsabb szedánjának 707 lóerejét és 881 newtonméteres nyomatékát, és már a szalonból kigördülve beterítette gumifüsttel az út szélén parkoló járműveket.

Nem egyszerű, egy helyben bemutatott gumiégetésről van szó: pár száz méteren keresztül tartott a burnout. Ezt persze nem érdemes otthon kipróbálni, hiszen igényel némi ügyességet és felkészültséget, ezek hiányában könnyen kellemetlen perceket szerezhetünk magunknak. De gondoljunk csak bele: az aszfaltra ragasztott gumirétegnél kell jobb reklám egy izomautókat forgalmazó kereskedésnek?