Egy kicsit már látjuk, hogyan néznek majd ki a jövő Peugeot-i

2022.12.16. 17:14

Elég furcsa, bár közel sem egyedülálló döntés, hogy nem dedikáltan autós közegben mutatja meg a Peugeot az új tanulmányautóját a világnak, hanem a Las Vegas-i CES-esen, azaz a Szórakoztató Elektronikai Kiállításon. Ebből talán arra érdemes következtetni, hogy bemutatójuk nem a tradicionális, benzin-anyatejen felcseperedett réteget célozza, hanem azokat, akiket izgalomba hoznak az elektromos alapú technológia.

Az Inception név, - amit leginkább kezdetként fordíthatunk - kiválasztása is egészen biztosan nem véletlen. Utal arra is, hogy a Peugeot ezzel a tanulmányautóval mutatja meg, milyen formanyelven akarnak szólni az elektromobilitás eljövendő használóihoz. És egyúttal az ugyanezen a címen megjelent film miatt megmozgat valami egészen mélyen begyökerezett sci-fi receptort is, ami megint csak segíthet abban, hogy nagyobb figyelmet kapjon a vegasi bemutatón.

Egyelőre nem kaptunk meg minden részletet, azt majd Simon napján, január 5-én. A hangsúlyosan éles formák mindenesetre azt sugallják, hogy valami egészen dögössel állunk szemben, ami az oroszlános emblémás kép arányaiból kiindulva nem SUV.