Büntetőfékezett, üldözött, majd a rendőrök előtt húzott a piából

2023.01.27. 06:05

Egy tavaly nyári büntetőfékezéses ügyet zárt le a rendőrség. A vészfékezésre és irányváltoztatásra kényszerítés azonban csak az eseménysorozat első lépése volt.

A konfliktus kirobbantó okát nem részletezi a rendőrségi közlemény. Az Opel mögött haladó Seat 57 éves sofőrje előrevágott, majd intenzíven lefékezett. Ezután autójából kiszállva a másik autó vezetőjét a lehúzott ablakon keresztül többször megütötte.

A további erőszak elkerülése érdekében az astrás sofőr megpróbált elhajtani a helyszínről, de a hegyeshalmi igazságosztó ezt nem hagyta annyiban. Ő maga is újra volán mögé vágódott, és utolérve ellenfelének vélt autós társát, oldalirányból szándékosan nekiütközött. Személyi sérülés nem történt, azonban a baleset okozója nem működött együtt az alkoholszint ellenőrzésében. Sőt, a rendőrök szeme láttára látványosan nagyot kortyolt az anyósülésen várakozó szeszesitalból. A nyomozásba bevont igazságügyi vegyész szakértő eszén azonban nem sikerült túljárnia: megállapították, hogy a balesetet már ittas állapotban okozta.

A balesetet okozó seatos férfinek ittas állapotban való járművezetés és közúti veszélyeztetés vádakkal kell farkasszemet néznie.