Megvillant a BMW i5

2023.05.04. 12:00

A többi autógyártóhoz hasonlóan a BMW is fokozatosan halad az elektromos átállás felé, ennek megfelelően pedig egyre több villanyautót dobnak piacra és jelentenek be. Ezek egyike a vadiúj i5 is, melyről most néhány kedvcsinálót is megosztott a gyártó.

Képernyőkép 2023-05-04 114836.png

Az első rövid videón az autó sötét sziluettje, valamint a megvilágított BMW vesék látszanak. Az utolsó pillanatokban aztán felkapcsolódnak a fényszórók is, melyek keskeny, résszerű dizájnt kaptak.

A második videón az i5 belsejének néhány részletét villantja meg a gyártó, bár ebből túl sok nem derül ki. A műszerfal alsó részén egy színes világító ledcsík látszik, valamint feltűnik a középső kijelző is, melyen az infotainment rendszer grafikai elemeit csodálhatjuk meg.

Ami a technikai adatokat illeti, a BMW i5 két változatban lesz elérhető. Az első az eDrive40 nevet viseli, melyben egyetlen 335 lóerős villanymotor forgatja a hátsó kerekeket, míg az M60 xDrive már két motorral, összkerékhajtással és 590 lóerővel érkezik. Az akkumulátor méreteit illetően egyelőre titkolózik a gyártó, ám az már kiderült, hogy az eDrive40 verziónál 475 kilométeres hatótáv a cél.

A BMW i5 hivatalos bemutatójára május 24-én kerül sor, részletes információk így ekkor várhatók. A modell gyártása még idén nyáron elkezdődik, az első kész autók pedig októberben érkezhetnek a kereskedésekbe.