Ennyi Porschét sem láthattunk még egy helyen

2023.06.20. 13:42

623 darab Porschéval ünnepelték az autómárka 75. születésnapját a Balaton Park Circuit-en.

Az ország legnagyobb Porsche rendezvényén 623 autó vonult fel és képviseltette magát a márka múltja, jelene és jövője is. A rendezvényen a többi között ki volt állítva egy 918 Spyder a 911 R is. A több száz autó mellett pedig számos művészeti és zenei produkció színesítette a fesztivált. 

Árvay Péter, a Porsche marketingvezetője az eseményen elmondta, hogy a márka haza szülinapjának ez a rendezvény a csúcspontja. „A rendezvényen többek között Besenyei Péter műrepülő világbajnok bemutatója, különleges Porsche modellek kiállítása, vezetési programok, TAG Heuer szlalomverseny, Follow the Flow koncert és autós parádé is várta a Porsche tulajdonosokat” – tette hozzá.

Viszont nem csak a márka születésnapját ünnepelhették most: a Porsche Inter Auto Kft. 30 30., a 911 60.  és a Le Mans-i verseny 100. évfordulójának is idén van az évfordulója. Nagy Szabolcs ügyvezető igazgató részletezte, hogy „márkakereskedésünk éppen három évtizeddel ezelőtt nyitotta meg kapuit Pesten, a Fáy utcában, a hálózat pedig időközben hét márkakereskedésre bővült. Ennek egyik ékkövét jelenti a Porsche Centrum Budapest, ahol exkluzív a Porsche modellek értékesítése és szervizelése”.

Továbbá azt is megjegyezte, hogy a budapesti márkakereskedés volt a hatodik a világon, aki megkapta a Porsche Classic Partner címet és ennek megfelelően a legmodernebb gépparkkal, valamint magasan képzett munkatársakkal rendelkezik a klasszikus Porsche típusok karbantartásához vagy akár restaurálásához is.

A jubileumi fesztiválon a jótékonyság is kiemelt szerepet kapott. A Porsche és a Youngart kollaborációjából létrejött műalkotásra, az 50 különálló elemből felépülő, életnagyságú Porsche 911-es modellre lehetett licitálni egy rendhagyó aukció keretében. Juhász Szilárd, PAF (Pintér András Ferenc), Révész Ákos és Kővári Kamillavirág a Youngart online galéria PRIME kategóriás művészei összművészeti alkotást hoztak létre a Porsche Centrum Budapest jóvoltából. Az alkotás 2 100 000 Ft-ért kelt el, és a beérkezett összeg jótékonysági célra, közvetlenül a Szintlépés Alapítványnak ajánlották fel, amely munkájával gyermekotthonokban élő gyermekeknek nyújt segítséget.