Tíz óra alatt elkapkodták az összes villany-buggyt

2023.06.23. 06:16

A Citroen Ami-ból tavaly mutatták be a My Ami Buggy verziót, amiből eredetileg csak 50 darab készült volna. Akkor ez az 50 darab 18 perc alatt talált gazdára.

Emiatt a francia cég úgy döntött, hogy további ezer darabot legyárt, amiből 800-at nyolc európai országban (Franciország, Olaszország, Belgium, Spanyolország, Portugália, Görögország, Luxemburg és Nagy-Britannia) lehetett megrendelni, a maradék kétszázra pedig Törökországban, Marokkóban és a tengerentúli francia terüleken lehetett lecsapni június 20-tól.

Az ezer villanybuggy pedig tíz óra alatt elkelt, annak ellenére, hogy az ára 2,87 millió (7790 euró) és 3,86 millió forint (10 450 euró) között mozgott.

A 75 kilométeres hatótávval rendelkező kisautó végsebessége 45 km/óra és kemény 8 lóerővel rendelkezik. (Sajnos) Magyarországon nem kapható a Citroen Ami, ahogy az Opel verziója, az Rocks-e sem – bár már mindkettő felbukkant Marketplace-en és a hahu-n. Viszont Petrány Máté kollégánknak a napokban szerencséje volt az Rocks-e-hez, amiről feltöltött egy adrenalindús gyorsulási videót is: