Valakinek megért kétmilliárd forintot Alonso Ferrarija

2023.07.04. 06:11

5,4 millió euróért, vagyis „picit” több mint kétmilliárd forintért kelt el Fernando Alonso F1 pilóta Ferrari Enzója, ami egy átlagos (már amennyire nevezhetjük annak) modell árának csaknem a duplája.

Ha megnézzük az elmúlt évek tulajdonos cseréit a Ferrari Enzóknál, akkor azt láthatjuk, hogy átlagosan 3 millió euró környékén kelnek el ezek a modellek. Alonso Enzója azonban a jelek szerint valakinek ennek az árnak csaknem a dupláját is megérte.

fernando-alonsos-ferrari-enzo-photo-via-monaco-car-auctions 1008

Az autó az ikonikus Rosso Corsa piros színnel lett lefújva, emellett azért is különleges darab, mert az első elkészült Enzo karosszériával, a Cocca No.1-gyel is büszkélkedhet. Ez azt jelenti, hogy ez az egyik legkorábbi épített Enzo. Az eladást lebonyolító Monaco Car Auctions szerint a származást az autó Ferrari Classiche piros könyve is megerősíti.

ferrari-enzo-once-owned-by-fernando-alonso--photo-credit-monaco-

Az eladáshoz Alonso egy videót is készített, amiben elmondta: „sokat jelent nekem ez az autó, és nagyon jól éreztem magam vele... ez egy varázslatos műalkotás. Tudom, hogy jó kezekbe kerül, kérem vigyázzanak rá és élvezzék.”