Ennél lejjebb nem süllyedhet egy Fiat Panda

2023.07.06. 06:07

Az autók ültetése már egy ideje a reneszánszát éli, sőt külön kategóriákra szét lehet bontani, gondoljuk például a hellaflush-re. Rengetegen igyekeznek a lehető legjobban leültetni autóikat, mintha ez egy verseny lenne. Ha az lenne, biztos, hogy ez a Fiat Panda győzne.

Carmagheddon nevű olasz Youtube-csatorna tagjai gondoltak egy merészet, és hosszában, a motorháztető aljáig félbevágtak egy Fiat Pandát. Ám azzal, hogy az autó elvesztette az alsó felét, és vele együtt a kerekeit, motorját és futóművét, nekik kellett építeni egy újat hozzá.

the-world-s-lowest-car-is-a-fiat-panda-that-will-break-your-brai

Egy gokart-szerű vázat tettek a Panda alá, négy kerék helyett hármat használnak (plusz egy pár bevásárlókocsi-kereket a motorháztetőnél), a kialakítás miatt pedig a manőverezést sem hagyományos kormánnyal lehet végezni, hanem motorkerékpáréval, ugyanis az jobban elfért benne. Az autó mozgásáról egy kétütemű fűnyíró motor gondoskodik, a vezető pedig egy keskeny fadeszkán fekszik, amire csak a csomagtartóajtón keresztül, kúszva lehet bejutni.

the-world-s-lowest-car-is-a-fiat-panda-that-will-break-your-brai

A kis Panda szélvédőitől is megváltak, helyükre műanyag fekete lapokat helyeztek. Így kilátni egy GoPro kamera segítségével lehet az autóból. Az autó hasmagassága 3 centiméter, összmagassága pedig alig haladja meg az 50-et. Ezzel ez a Panda lett nem hivatalosan a világ legalacsonyabb autója – vagy inkább fél autója.