Új Lamborghinit mutatnak be pénteken

2023.08.15. 16:12

Augusztus 18-án a Lamborghini lelepzi új modelljét, ami valószínűleg a még 2008-ban bemutatott Estoque tanulmányautó végleges verziója lehet.

Az olasz gyártó szűkszavú tweetjében (vagy X-ében?) annyit írt, hogy „valami új és igazán izgalmasat” lepleznek le augusztus 18-án, vagyis pénteken. Ehhez pedig egy képet csatoltak, amelyen autó felső felének a sziluettje látható.

 A sziluett kísértetiesen hasonlít a még 2008-ban bemutatott Estoque tanulmányautóra, ami egy négyajtós Lamborghini volt, amit a Porsche Panamera és az Aston Martin Rapide riválisának szántak. Akkor azt lehetett tudni, hogy a tanulmányautóban egy 5,2-es V10-es motor van, ami 560 lóerős.

Viszont azóta eltelt jó pár év, beütött egy világválság, a VW-konszernnek egy dízelbotrány, de 2017-ben már biztos volt, hogy jön egy négyajtós Lamborghini, de ez még az Urus megjelenése előtt volt.

Majd ismét évekig csönd volt az autó körül. Utoljára 2019-ben írtunk a negyedik modellel kapcsolatban, de akkor már úgy állt a négyajtó Lamborghinihez a cég, hogy ha az megvalósul, akkor mindenképpen elektromos lesz.