Kézzel kicsavarhatóak a „román Golden Gate” csavarjai

2023.09.05. 10:48

Mintegy két hónapja adták át Európa harmadik leghosszabb függőhídját, a romániai Golden Gate-nek becézett brăilai Duna-hidat. Az 1974,3 méter hosszú híddal viszont már„ vannak problémák.

Ugyanis a híd több csavarja annyira meglazult, hogy azokat kézzel ki lehet csavarni - írta a maszol.ro. Az esettel kapcsolatban a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) a kivitelezőt kezdte hibáztatni, és kijelentette, hogy nem veszik át a munkát, ha nem javítják az ilyen hibákat. A CNAIR részletezte, hogy valószínűleg a hiba abból fakad, hogy a kivitelező több csapattal dolgozik együtt, és nem hangolták össze a munkát, így maradhatott el egyes csavarok meghúzása. Majd hozzátette, hogy a híd ettől még nem balesetveszélyes, ugyanis csak a korláton vannak meglazult csavarok (?!).

Viszont nem ez az első probléma a híddal. Az átadást követően egy hónappal szintkülönbségek alakultak ki rajta, amelyek miatt a kánikulát és a kaminonoskat okolta a közlekedési miniszter. Sorin Grindeanu részletezte, hogy a bukkanókat kijavítják, valamint megbírságolták azokat a kamionosokat, akik nem tartották be a kánikulában életbe léptetett korlátozásokat.