A Toyota szerint a Century SUV nem SUV

2023.10.10. 13:08

A Toyota szeptember elején bemutatta az új Centuryt, ami külsőre és felépítésre egyaránt teljesen az SUV kategóriájába esik. Mivel ettől független még mindig kapható lesz a szedán változat, ezért csaknem az összes autós portál (köztük mi is) Century SUV-ként utalt az új modellre. Viszont a Toyota most szólt, hogy ez ugyan nem az.

A Toyota Times online magazinjában részletesen beszéltek az új Centuryról, és köztük arról, hogy az új Century miért nem SUV.

Yoshikazu Tanaka, aki 1987 óta dolgozik főmérnökként a cégnél kifejtette: „Úgy jutottunk el ehhez a profilhoz, hogy a hátsó utasra összpontosítottunk, és olyan autót akartunk, amely örökli a Century egyedi karakterét, miközben a kor változatos értékeit is figyelembe veszi. Ebből a szempontból is, soha nem egy SUV építését tűztük ki célul. Úgy jellemezném ezt az autót, mint a »sofőr által vezetett mobilitás új koncepcióját«”. Igen, mi is vonszoltuk a szemöldökünket.

Ez nem SUV! Oké?
Ez nem SUV! Oké?

Egy korábbi cikkből az is kiderült, hogy a (nem) SUV Century illik a fiatalokhoz, de olyanoknak is tetszhet, akik úgy érezték, hogy a szedán Century nem nekik való - végülis a Toyota elnöke szerint.