Audi alapra épített "buggy" olcsón. Kell?

2023.10.23. 11:04

Egy lengyel testvérünk gondolt egy nagyot (vagy hülyeséget, kinek mi) és egy régi összkerekes Audi A6-ot lecsupaszított, majd egy buggy exo car-szerűséget alkotott rá. Maga az ötlet érdekes, de a kivitelezés is elismerést érdemel.

A tulajdonos nagyon sok szakmai részletet nem árult el, de az biztos, hogy ez az ötödik generációs Audi A4-re hajazó autó valójában egy első generációs A6 Quattro alapjain nyugszik.

Váltója és motorja az A6-osból való, ugyanis egy ötsebességes kézi váltó található benne, valamint egy 193 lóerős, 2,8 literes V6-os benzinmotor. Az autó súlya negyed tank benzinnel 1,4 tonna.

A donorként használt A6 Lengyelországban van bejegyezve, lengyel dokumentumokkal, és nem meglepő módon nem helyezhető forgalomba. A német rendszám az autón nagy valószínűséggel csak dísz.

És mibe kerül egy ilyen? 19 900 lengyel zlotyba, vagyis átszámolva 1,7 millió forintba, bár az sem kizárt, hogy az összeg euróban értendő. De az eladó szívesen beszámít egy V8-as BMW E39-et, vagy más „V8-as szemetet”. Ha esetleg te lennél a szerencsés vásárló, mindenképp szólj nekünk, ezt látnunk kell élőben is.