Túl drágák az Aston Martin autói? Vehetsz helyette biciklit!

2023.11.01. 15:17

Az Aston Martin a mai napig hozza a brit sport- és luxusautók karakteres párosítását. Ennek viszont rendesen megkérik az árát, így nagyon kevesen tehetik meg, hogy birtokoljanak egyet. Most viszont bárki "olcsón" hozzájuthat egy Aston Martinhoz. Csak nem egy autóhoz, hanem egy biciklihez. 

Ugyanis az AM összefogott a J.Laverack Bicycles Ltd-vel, akik az egyik legjobb titánvázas országúti kerékpárokat gyártja. Ennek a kollaborációnak lett az eredménye a J.Laverack Aston Martin .1R. 

A .1R a parametrikus tervezéssel, 3D nyomtatott szénszálas csövekből és titánium csavarokból áll. Az egész dizájn lényege, hogy az „csavarmentesnek” tűnjön, és a lehető legletisztultabb legyen - így például a biciklin sehol nem látunk egy kábelt vagy végigfutó bowdent sem.

A biciklin csaknem minden személyre szabható, így például már maga a váz is a tulajdonosok méretadottságainak megfelelően lesz elkészítve. Csak 12 sebességes váltó kapható hozzá, de három közül lehet választani: Shimano Dura-Ace Di2, Campagnolo Super Record Wireless vagy a SRAM RED eTap AXS. A .1R méretre szabott láncgyűrűi alumíniumból vannak megmunkálva, és a méreteket minden tulajdonos maga határozhatja meg.

Az AERA Components Æ|55 kerekek ugyanúgy mint a váz, karbonból készültek, amelyeken A Continental GP5000S TR gumiabroncsai vannak. Az üléseket egy másik brit cég, a Brooks készíti bőrből vagy Alcantarából. Ez pedig egy titán szegeccsel van rögzítve. Egyébként a kormánymarkolat is bőrből vagy Alcantarából készül.

A bicikli árát nem közölték, de a hivatalos bemutatója november másodikán lesz Londonban. Addig is, a honlapjukon már lehet is konfigurálni egy olyan biciklit, amilyet szeretnénk.