Továbbra is az M3 Touring a műfaj legjobbja?

2023.11.01. 11:52

Nem kérdés, hogy mennyire imádom az izmos kombikat, azon belül is az M3 Touring a szívem csücske, pláne mióta tökéletesre fejlesztették az M-es összkerékhajtási rendszerüket. A gyorsulási verseny szerintem a motorsport legprimitívebb válfaja, ráadásul a lehető legkevesebbet lehet megtudni egy autó viselkedéséről, de tény, hogy historikusan a Quattro hajtásnak köszönhetően mindig jobbak voltak benne a négykarikás márka képviselői. 

Az előny azonban megszűnt, sőt az M3 Touring xDrive Competition szépen el is kente az RS4 száját, így az Audi is érezte, hogy lépnie kell, kihozta az RS4 Competition változatát (milyen ciki ugyanúgy elnevezni, mint a versenytárs modelljét - ki érti ezt?). A teljesítmény maradt 450 lóerős, viszont kitolták a végsebességét 290 km/órára és átdolgozták a váltó programját, így 3,9 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet.

Vezethetőségben mindig is jobb volt a BMW és a gyorsulásban szerzett előnyt sem tudta már élvezni a sima RS4-es Audi, de vajon elég lesz a Competition reszelgetése, hogy megfogja az M3-at? 

Ja igen, volt a versenyben egy Merci is, látta valaki?

Forrás: carwow YouTube