Nem biztos, hogy annyira golyóálló a Cybertruck, mint ígérték

2023.11.20. 12:52

Mi is beszámoltunk róla, hogy Elon Muskék kipróbálták, hogy mennyire golyóálló a Cybertruck. Mindezt egy dobtáras Colt Thompson gépfegyverrel tesztelték, majd hajtottak vele büszkén egy autópályán.

Az erről megosztott videó után Elon Musk elárulta, hogy tényleg letesztelték az autó golyóállóságát, méghozzá Al Capone stílusban. Majd hozzátette, hogy egy golyó sem lyukasztotta át az autót. A Cybertruck golyóállóságát már 2019-ben is hangoztatták, méghozzá azt mondta Musk, hogy 9 mm-es lövedékig golyóálló. A bökkenő viszont az, hogy a dobtáras Thompsonok .45 ACP lövedéket használnak és nem 9×19 mm-es Parabellumot. 

A két lövedék között annyira jelentős különbség nincs, viszont a 9 mm-es „páncéltörő képessége” jobb, mint a .45 ACP-é. Ugyanis az utóbbi egy szélesebb lövedék, amely szinte egy szubszonikus, alacsony sebességű lövedék. A 9 mm-es ehhez képest egy vékonyabb/kesenyebb és gyorsabb lövedék, ez az apró különbség pedig egy három milliméter vastag rozsdamentes acélnál sokat számíthat.

Persze, ez nem zárja ki, hogy a Cybertruck ne lenne képes megállítani egy 9 mm-es lövedéket, de egy tárnyi Thompson lövedékkel nem teljesen váltotta be az ígért golyóállóságot. De majd egy texasi biztosan első nap leteszteli.

via TheDrive