Így indulnak a 40 éves dízel Mercik több, mint tíz év szabadban rohadás után

2023.12.09. 15:16

A W123-as Mercedest valószínűleg nem sokaknak kell bemutatni. Ezek a vasak a mai E-osztály elődjének tekinthetők, tartósságukról messze földön híresek, a harmadik világbeli országokban sokaknak mai napig a közlekedést jelentik az ilyen és ezekhez hasonló öreg Mercedesek. Az európai példányokból sajnos nem sok maradt meg, jellemzően addig használták őket, ameddig menthetetlenül szétrohadtak, majd többségük a bontóban végezte. 

Az ilyen autókból sok példány futott már az eredeti motorral bőven egymillió kilométer felett, de főleg a dízelek híresek az elnyűhetetlenségükről. Egy észt úriember, művésznevén Flexiny évek óta foglalkozik öreg vagy régóta álló, sokak által menthetetlennek titulált autók beindításával, kvázi egy KpST parkot tart fenn az erdei birtokán.

A csatornán fellelhető rengeteg elfeledett 123-as és egyéb Mercedes közül különösen kiemelkedik az a 240D, hiszen 14 év állás után tulajdonképpen seperc melóval indul és kis túlzással még a közlekedésre is alkalmas, mind láttunk már ennél rosszabb állapotú autón műszakit.