Ritka Ferrari a 16 éves lánynak, thai csajok az olvasónak

2014.12.03. 08:06

 Szép reggelt mindenkinek december 3-án, a fogyatékkal élők világnapján.

Hírmorzsák az autóiparból

  • Annyira menő lett Indiában a Hyundai i20, hogy nem győzik gyártani. Novemberben 10 500 darabot adtak át, 2-3 hónap most a várakozási idő. Indiában augusztus óta lehet venni a koreai kompaktot, azóta 56 ezer megrendelés érkezett. (Pere Laci, India)
  • Négy százalékkal nő, és jövőre eléri a 15,25 millió darabot a német autógyárak termelése, legalábbis így számol a német autóipari szövetség előrejelzése. A prognózis szerint 5,65 millió autó készül németországi gyárakban, a maradék 9,6 millió autó pedig német tulajdonú külföldi üzemekben. A növekedés motorjai várhatóan a kínai és az amerikai piac lesznek. (MTI)
  • A fekete péntek húzta az autóeladásokat Amerikában. A Black Friday a fogyasztói társadalom ünnepnapja, minden évben a háladást követő pénteken rendezik. Elemzők most azt közölték, a fekete péntek előtti hetek promóciói nagyban hozzájárultak a General Motors (GM) és a Chrysler rekordeladásaihoz az Egyesült Államokban novemberben. (MTI)
  • Lassacskán Indiában is észbe kapnak, ami a közlekedésbiztonságot illeti. A kormány most azon tevékenykedik kötelező töréstesztet vezessen be minden autótípusra, emellett szigorúbb szankciókat hozna a közúti jogsértésekre. (Inautonews)

Közlekedési koffein

  • Várhatóan január végétől már a meghosszabbított vonalon, a Fehérvári útig közlekedik az 1-es villamos. A meghosszabbított vonalon utasforgalmi próbaüzemben indul majd el a villamosközlekedés, azaz egyéb, a forgalmat nem zavaró munkákat még a vonalhosszabbítás átadása után is el kell végezni. (Napi.hu)
  • A tegnapi ónos eső után ma reggelre még sok helyen nem állt helyre a közlekedés. A fővárosi tömegközlekedést érintő fennakadásokat a BKK Facebook-oldala gyűjtötte össze, itt találod.

Az MTI késő esti összefoglalója szerint:

  • Az M0-s autóút teljesen lezárták a péceli és a maglódi csomópont között, mert attól tartottak, hogy nagyfeszültségű vezetékek leszakadnak. Maglód térségében mindkét irányban nagy torlódás alakult ki, a lezárást késő este oldották föl, miután leolvasztották a jeget a vezetékekről.
A Dobogó kőre vezető út tegnap
A Dobogó kőre vezető út tegnap
  • A Bükkben Répáshuta és Felsőtárkány, Ómassa és Mályinka, továbbá Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló között továbbra is teljes útlezárás van érvényben a kidőlt fák miatt. Pest megyében is több útszakasz le van zárva.
  • Ugyanakkor ismét van áram, és közúton is elérhető a Pest megyei Nagykovácsi: a tűzoltók megtisztították a faágaktól és a kidőlt fáktól a településre vezető utat, miközben a szolgáltató elhárította az elektromos hibát, így kora délután először az áramot kapcsolták vissza, majd a bevezető út is szabaddá vált.
  • A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közölte: a főváros II. kerületében, a Budakeszi út és a Szépjuhászné útja kereszteződésében továbbra is útlezárásra kell számítani, de a Nagykovácsi út lezárását délután feloldották.
  • Forgalomkorlátozás van Budapest XII. kerületében a Konkoly-Thege úton, a Magas úton, az Eötvös úton, a Karthauzi úton, a Hableány utcában, a Tündér utcában, az Irhás árok 71-es számtól kezdődő szakaszán, a Budakeszi út és az Árnyas út kereszteződésében, a Csillagvölgyi út és a Béla király út kereszteződésében, a Melinda úton és a Mártonhegyi út 10/A előtt.

Cukor

  • Olyan képek készültek Oroszország legrosszabbnak mondott földútjáról, hogy még az English Russia szerzői is meglepődtek, pedig ők láttak/közöltek már egyet, s mást. Ilyen az, amikor még a Kamazt is kötélre dobják: Russian Federal Highway.
  • Jelenleg is zajlik Thaiföldön a 31. Nemzetközi Thai Motorkiállítás. Újdonságról, érdekes bemutatóról még nem jött hír Bangkokból, a CarBuzz viszont összeszedte minden járműipari kiállítás utolsó mentsvárát, a hoszteszeket. Köztudott, hogy Thaiföld a nemváltó műtétek egyik Mekkája, így óvatosan írjuk le, hogy csajos galeri ezen a linken
  • Képzeld el, hogy az ingázó autósoktól feltorlódott kocsisorban állsz a Hudson alatt, valamikor az ötvenes évek közepén, amikor elsiet melletted maga George Jetson egy falhoz tapadó kabinnalkezdi sorait az 548 óra New York blog posztja, ami két New York-i alagút, a Holland és a Lincoln Tunnel furcsa kísérleti rendőrjárműveiről íródott. Sajnos kevés infó maradt fenn a sínjárókról, de a képek önmagukban beszédesek. (548 óra New York)
  • Egy Ferrari 599 GTO-val és egy BMW X4-essel lepte meg lányát Lil Wayne amerikai rapper és felesége. A történetben az a szép, hogy mindezt a gyerek tizenhatodik születésnapján. A szülők szerint nincs gond, Reginae ügyes lány, képes kezelni egy erős autót, mint amilyen ez a 660 lóerős Ferrari. (Carscoops)

Hab

  • December 3-a van, az év 337. napja.
  • A mai a Ferenc, Olívia, Atala, Atália, Atika, Berend, Lúciusz, Xavér, Xavéria, Zoárd, Zoárda, Zuárd nevűek népnapja.

A nap tanulsága: Soha ne hagyd 500 Abarthodat nyitott tetővel az utcán, mert még elered az eső, és nem biztos, hogy egy ilyen jószándékú srác találja meg, mint mars478.  

:(

  • A mai az első nap Bobby Keys nélkül. Bobby Keys a Stones (szinte) örökös szaxofonosa, egy igazi virtuóz, aki a létező összes, nagy sztárral zenélt együtt, Claptontól a Lynyrd Skynyrd-en át Chuck Berry-ig. Aki képes volt megtölteni egy kádat Dom Perignon pezsgővel, majd a java részét meginni és akinek híres szólóját örökké megőrzi a (több száz más dal mellett) a Brown Sugar is.(Index)