Festett rozsda, égésnyomok, kopott festék egy új Ferrarin?

2015.10.12. 08:14

Október 12. van, Miksa, Edvin, Maximilán és Szerafin névnap. Bár mára már kevesebb csapadékot ígérnek, mint az elmúlt napokban, meleg azért még nem lesz: 8 fok körül fog alakulni a hőmérséklet. Jó hír viszont, hogy ez hétvégére 15-ig kúszik fel. 1492-ben ezen a napon kötött ki a Bahama-szigeteken Kolumbusz, és fedezte fel Amerikát. Hogyan is emlékezhetnénk meg stílusosabban erről az eseményről, mint a Neoton família örökzöldjével, a Santa Mariával? Kellemes dallamtapadást mindenkinek!

Ez történt a TC-n hétvégén

  • Vályi Pista leírt 10 okot, melyek miatt muszáj szeretni az új V8-as Mustangot. Tovább>>
  • Sips Úr házilag kuplungot cserélt az Octavián. Tovább >>
  • Zomborácz Iván pedig megmártózott a terepmotorozás süppedős iszapjában. Tovább>>

Kié legyen a Lánchíd?

Több százan demonstráltak vasárnap a Lánchíd átjárhatóságáért. A Magyar Kerékpárosklub felvonulásának célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Lánchídon álló folyamatos dugókra, melyek miatt busszal, kerékpárral, taxival és motorral is nagyon nehéz átjutni a túloldalra. A klub azt szeretné, hogy a Lánchíd közelgő felújítása után csökkentsék az átmenő autóforgalmat és sűrűbb busz-, illetve kényelmesebb kerékpáros közlekedéssel tegye a főváros átjárhatóbbá Budapest legrégebbi hídját és egyik leghíresebb nevezetességét. A klub aláírásgyűjtést is indított, melyet már több mint 3000-en írtak alá az interneten és utcai akcióikon. További részletek a Kerékagyon, a petíció aláírása pedig ide kattintva lehetséges. (MTI)

A nap száma: 8,5 millió

Ennyi ugyanis az új S-Max alapára. Csikós Zsolt cikkét a Tannisban kipróbált egyterűről itt olvashatják.

 IMG 7384

Mennyi legyen a dugódíj?

Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján megismételte, hogy a párt két vonaljegy árában meghatározott, a csúcsidőszakra érvényes napijegy formájában szedne dugódíjat. Szerintük kizárólag egy ilyen megoldásból származhat ugyaannis annyi bevétele a fővárosnak, amelyből érdemben javítani lehet a budapestiek életkörülményeit - mondta a politikus, aki szerint a Tarlós István főpolgármester által javasolt évi ötezer forintos dugódíj értelmezhetetlenül kicsi hasznot hozna. (MTI)

Lada kupé E30-as BMW-ből?

És nem is úgy, ahogy elsőre gondolnánk, ugyanis az összképet meghatározó jegyek, mint az orr és a far, az orosz szülőtől érkeztek, a bajorok csak a tetőt adták. Szép találat a 444.hu-tól.

Lada-BMW baleset

Tisztább műszaki és eredetvizsga jöhet

Kerüljenek bele a műszaki vizsga, illetve eredetvizsga adatai is az online gépjárműadat-lekérdező rendszerbe - mondta Gulyás József, a Magyar Gépjárműkereskedők Egyesülete alelnöke az M1 aktuális csatorna szombati műsorában. Hozzátette: így rögzíteni lehetne egy 8-10 éves, többszöri tulajdonosváltáson átesett autónak részletesebb történetét is, ami hozzájárul a közlekedésbiztonság növeléséhez is. Az alelnök elmondta: egyelőre csak a Magyarországon forgalomba helyezett autókat lehet lekérdezni, a külföldről behozott autók adatait nem. (MTI)

Közlekedési koffein

Teljes útlezárás van a M6-os autópályán. Kisapostag és Daruszentmiklós között egy veszélyes anyagot szállító kamion szenvedett balesetet, azért az autópálya mindkét pályatestét lezárták a rendőrök. A forgalmat a 6-os számú főútra terelik. Forrás: Police.hu

A 86-os főúton, a 179-es km közelében az újrónafői elágazásnál összeütközött két személyautó. A főutat fél szélességében lezárták, rendőrök irányítják a forgalmat. Utinform

Kerüld el a dugót!

A nővel az ágyban, a gyerekkel a játszótéren vagy a kollégákkal egy fontos kávé mellett? Nem kérdezzük, hol töltené a dugókban elvesztegetett félóráit, csak segítünk őket visszaszerezni. A Hidegindító partnere, a WAZE közösségi navigációs szolgáltatás felhasználói folyamatosan segítik egymást: jelentik hol láttak igazoltató rendőrt, útfelbontást, forgalomelterelést, a program pedig megtervezi a leggyorsabb útvonalat A-ból B-be, és teljesen mindegy, hol autózunk éppen. A WAZE-nek Budapesten már több mint 130 ezer felhasználója van, és a tábor folyamatosan bővül. A trükk egyszerű: ez a megoldás tényleg működik. Aki még nem töltötte le a telefonjára, itt kipróbálhatja, aki már használja, indulás előtt gyorsan megnézheti, mi vár rá a forgalomban. Nagyítson bele a térképbe, vagy írja be, hová indul ma.

Forma-1

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíjat, s 66 pontra növelte az előnyét az összetett pontversenyben. További részleteket a vasárnapi versenyről az Indexen olvashat. (MTI)

Anno

  • 1877-ben ezen a napon adták át Budapesten az Összekötő vasutat, mai nevén a Kőbánya felső-Kelenföld vonalat.
  • 1975-ben ezen a napon nyílik meg a Magyar Nemzeti Galéria.
  • 2003-ban ezen a napon vált hatodszor is világbajnokká Michael Schumacher, mely új csúcsot jelentett a sportág történetében.

Háztűznéző

  • A rat stílus eléggé megosztja az embereket, főleg, ha egy olyan fiatal autót patkányosítanak, amin még nyoma sincs a rozsdának. Polgárpukkasztás extravaganza: a GTSpirit megmutatja, hogy milyen lenne egy lefingott Ferrari 458 Italia.
  • Mazda MX-5 vagy Toyota GT86? Az Auto Express összekostolta őket egy versenypályán. Nézze meg!
  • Te tudnád, hogy melyik autógyár melyik városban van? Tedd próbára magad a Carthrottle tesztjén!

A Nap képe

A nap képe Bincitől, a Rozsdakupac magazin egyik motorjától érkezik. Kipipált egy tételt a bakancslistájáról, ugyanis megjárta a világ egyik legjobb útját, a Transzfogarasi hágót. Ráadásul nem is akármivel, hanem a tisztességesen leültetett, töklámpás Bogarával. A teljes sztorit az újság blogján lehet elolvasni.