2015.11.18. 08:19

November 18. van, szerda. Ez a nap a függetlenség napja Lettországban, mivel 1918-ben ekkor kiáltották ki az Orosz Birodalomtól való függetlenségüket. A hőmérséklet napközben 17 fok körül lesz, csapadék előfordulhat. Jolánoknak, Jenőknek és Ottóknak boldog névnapot kívánunk.

A nap képe

Huszonéves Lada SUV, amiről eddig nem is hallottál

Az orosz gyár már a '90-es évek elején ráérzett, hogy mire vágyik az autós társadalom: magas építésű személyautóra, úgynevezett szabadidőautóra. Így született meg a Tarzan. Jól látják a kedves olvasók, a Golf Country iskolát követték keleten is, azaz meglévő autóból indultak ki, a Samarából.

A hatalmas műanyag toldatok alatt rejlő technika sem a jövőből érkezett, hanem a Lada Nivából. Összesen 300 darab körül gyártottak a Tarzanból, vegyesen három- és ötajtósat. Forrás: Englishrussia

Los Angeles Auto Show

A sajtó számára tegnap nyitott a világ egyik legjelentősebb autókiállítása, a Los Angeles Auto Show. A Carscoops összeszedte milyen újdonságok bemutatására számíthatunk idén. Ha kíváncsi a listára, kattintson ide.

Pörög az EICMA

A milánói motorkiállítás friss eseményeiről folyamatosan beszámol a Totalbike. Ha kíváncsi az eddig történtekre, kattintson ide.

Bond lánnyal csavarná el az amcsik fejét a Range Rover

Tető helyett Naomie Harris-szel mutatják be az amerikai vásárlóknak a Range Rover Evoque-ot. A Spectre – A fantom visszatér brit színésznője kétség kívül emészthetőbbé teszi a megskalpolt luxus SUV-t.

Itt az átalány termékdíj

Az Autós Nagykoalíciónak és a Magyar Gépjárműimportőrök egyesületének sikerült elérni, hogy a környezetvédelmi termékdíjak bevallása áttekinthetőbb és adminisztráció-takarékosabb legyen. Az új Termékdíj törvény (2015. évi 168. törvény) részletesen a Magyar Közlönyben található meg.

Hat novemberi éjszaka pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett

2015. november 18-áról 19-ére, 19-éről 20-ára, 23-áról 24-ére, 24-éről 25-ére, 25-éről 26-ára és 26-áról 27-ére virradó éjszaka 23:24 óra és hajnali 4:30 között pótlóbuszok közlekednek a 6-os villamos helyett a teljes vonalon. Ezeken az éjszakákon a rendszeres karbantartás mellett a budai fonódó villamoshálózat építése miatt a Török utcánál áramellátási munkákat, valamint a Széll Kálmán téri villamos áramellátási rendszeren szerelési munkákat végeznek. További részletek a BKK oldalán.

Jönnek az újabb Halálos Iramban filmek

Bár korábban bejelentették, hogy Paul Walker halála után nem készítenek több részt a sorozatnak, a hetedik rész sikerén felbuzdulva további három filmről és egy filmuniverzum felépítéséről beszélnek a készítők. További részletek a Cinematrixon.

Totalcar Retró

Öt éve ezen a napon jelent meg Winkler Róbert Honda NSX videós tesztje Szupersportautó a proletariátusnak címmel.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Anno

  • 1820-ban ezen a napon fedezték fel az utolsó kontinenst, az Antarktiszt.
  • 1988-ban ezen a napon kezdte meg a Malév a szovjet géppark cseréjét bérelt Boing gépekre.
  • 2012-ben ezen a napon nyerte meg az Amerikai Nagydíjat Austinban Lewis Hamilton a McLaren-Mercedessel.

Kerüld el a dugót!

A Waze a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatás. Segítségével az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről tájékozódhatsz, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Mégsem jár megosztva az 1-es villamos hétvégén

Korábban a BKK arról tájékoztatott, hogy november 14-15-én és 21-22-én javítják a Hungária körúti felüljáró szerkezetét, ezért ezen a két hétvégén az 1-es villamos megosztva közlekedik a vonalon. A szükséges karbantartási munkákat sikerült egy hétvége alatt elvégezni, így nem lesz forgalmi több forgalmi változás. BKK Facebook

Így változott a halálos közlekedési balesetek száma Magyarországon 2001 óta

 A nap videója

Szerdai Hidegindítót írni hálás dolog, mert így nem kell gondolkozni a nap videóján, mivel a Petrolicious keddenként jelentkezik újabb csodálatos művel. Ezúttal egy Ferrari 500 Mondial versenyautót örökítettek meg a tőlük megszokott profizmussal.