A jövő slágere: az autóokosító kütyü

2016.02.25. 08:23

Február 25. van, csütörtök, Mátyások névnapja. 1963-ban ezen a napon szállt fel az első európai multinacionális fejlesztésű repülőgép: a Transall C-160. A nappali hőmérséklet 7 fok körül lesz, gyenge eső várható. Öveket becsatolni, indul a nap, ez itt a Hidegindító!

A nap képe

Forrás: Stanceworks

Kéne?

Tegnap a TC-n

Csikós a Volvo XC90 T6-ot helyezte górcső alá, az Év Autója-szavazás utolsó fordulós vezetése kapcsán. Ha kíváncsi, hogy milyen a 340 lóerős négyhengeres, kattintson ide.

Rekorder magyar-román autótolvaj bandát kapcsolt le a rendőrség. A csapat körülbelül egymilliárd forint értékben lopott autókat és adták tovább hamis papírokkal. Ha érdekli, hogy ment ezeknek a legalizálása, olvassa el Zách Dani cikkét.

Hírsaláta

  • A Honda 2030-ig kétharmadára növeli a hibrid és teljesen elektromos autók részarányát modellkínálatában. A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modelleket állítják elektromos jármű fejlesztési stratégiánk középpontjába és egy teljesen új hibrid modellt terveznek bemutatni 2018-ban az amerikai piacon - jelentette be Hacsigo Takahiro, a Honda elnöke. A Honda 2020-ban tervezi piacra vinni első üzemanyagcellás autóját. MTI
  • Azoknak az autósoknak, akiknek az év végére esik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk fordulója, a szökőnap miatt idén a szokásos március 1-jei határidő helyett már február 29. éjfélig rendezniük kell esedékes díjrészletüket A határidő a beérkezésre és nem a díjfizetésre vonatkozik, hétfő éjfélig az összegnek meg kell jelennie a biztosító számláján. A díjfizetés elmaradása esetén a biztosító törli az adott szerződést. MTI
  • Idővel instabillá váló robbanótöltetre vezethető vissza a Takata légzsákok világszerte több millió autó visszahívásához vezető meghibásodása - állapította meg a tíz autógyár megbízásából megalakult és az amerikai Orbital ATK Inc. repüléstechnikai cég által vezetett Independent Testing Coalition (ITC) vizsgálóbizottság. A mintegy 20 ezer órányi tesztelésből megállapították, hogy a légzsákok meghibásodását az okozta, hogy a robbanótölteteként alkalmazott ammónium nitrátot nem keverték nedvességszívó anyaggal, a töltet nedvesség-lecsapódásnak volt kitéve, amit a szerkezet kivitele nem tudott megakadályozni. MTI

Napi aranyoskodás

Nem friss videó, de mivel eredetileg angol piacra készült, ezért talán kevesen még vele. Itt és most magyar felirattal bizonyítja be a Toyota Auris, hogy vezetni gyerekjáték.

A hibrid autó vezetése tényleg gyerekjáték! https://www.toyota.hu/hybrid-innovation/index.json

Posted by Toyota Hungary on Wednesday, 17 February 2016

Tömegközlekedési koffein

A Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta a hosszú CAF villamosok típusengedélyét, valamint az első szerelvény üzembe helyezési engedélyét is, így március végén forgalomba állhat Budapesten a világ leghosszabb villamosa. Erre a hivatalos tanúsítványra vár további nyolc, már Budapestre érkezett hosszú CAF is, míg a maradék három szerelvényt a következő hónapokban szállítják a fővárosba. BKK

Ma a TC-n

Ha kíváncsi, hogy mi vezethet oda, hogy valaki huszonöt tonnás munkagépet építsen szabad idejében, amivel semmi érdekeset nem lehet csinálni, olvassa el Winkler mai cikkét a hazai gyártású kamionmentőről.

Napi kütyü

Itt az autó-okosító a Samsungtól. A Samsung Connect Auto az OBD II porton keresztül csatlakozik a kocsi rendszeréhez, hogy aztán értesítéseket küldjön a vezetőnek. Hogy miről? A cél a hatékonyabb, üzemanyag-takarékosabb felhasználás. Azért a szórakozásra is gondoltak a tervezők, a kis eszköz wifi hotspotot is biztosít az utasoknak. A Samsung Connect Auto elsőként az USA-ban, várhatóan az év második negyedében válik elérhetővé.

Irány Genf!

Március elsején nyitja meg kapuit a Genfi Autószalon. Aggodalomra semmi ok, nem fognak lemaradni semmiről, a mi kis különítményünk is a helyszínen lesz. A Carscoops szokása, hogy már a kiállítás indulása előtt összegyűjti és kategorizálja a várható autókat. Ha kíváncsi a listára, kattintson ide.

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környékedre!

TC Anno

Tavaly ilyenkor jelent meg Winkler beszámolója az írországi Opel-dízel bemutatóról, melynek kapcsán találkozott a helyi TC olvasó csapattal is. Ha kíváncsi, hogy milyen Trabanttal vagizni Dublinban, kattintson!

Szép napot kívánunk!