A Teslával végigalhatod a dugót?

2016.05.25. 08:14

Szép reggelt május 25-én, az év 146. napján. Ez a szerda az Orbánok, Madlenek, Szofik és Urbánák neve napja, Douglas Adams halála óta a ma nap már tizenötödszörre törülközőnap, emellett hivatalosan Afrika napja. Esőből ma kevesebb jut a tegnapinál, front sem várható, szóval minden adott, hogy olyan lazán told ezt a reggelt, mint ez a teslás a forgalmi dugót.

Cukor

Új királya lett a tahó parkolót megleckéztető oktatóvideóknak. A HVG talált rá erre a most YouTube-ra került kétéves videóra a türelmét vesztett szomszédokról, a lopóautóról és a kukáról.

Hírsaláta

  • Kiárusíthat a Nissan, hogy legyen pénze villanyautó fejlesztésre. A Nikkei írta meg, hogy a vállalat eladhatja Calsonic Kansei-részesedését, hogy az így szerzett pénzinjekciót az elektromos autós irány kutatás-fejlesztésére költhesse. A Nissannak 41 százaléka van a kipufogóktól a klímarendszerekig mindenféle beszállítói termékeket gyártó cégben. Ennek értéke kevéssel 900 millió dollár felett van. (Automotive News)
  • Szlovákia jól teljesít. Várhatóan az idén tovább emelkedik a szlovák autógyárak termelése, legalábbis erre lehet következtetni az országban nagy tételben gyártató Volkswagen, Kia és PSA friss adataiból. Tavaly a Volkswagen Slovakia üzemének gyártósorain több mint 397 ezer, a KIA Motors Slovakia üzemében több mint 338 ezer, a PSA Peugeot Citroen nagyszombati gyárában több mint 303 ezer darab autó készült. A bővülés a nagyszombati PSA esetében volt a leggyorsabb ütemű, 18,7 százalék, míg a KIA 4, a pozsonyi Volkswagenben pedig közel 1 százalékkal növelte termelését. A lendület tart, Szlovákia várhatóan megőrzi világelsőségét idén az egy főre eső gépkocsigyártásban. (Index.hu)
Audik a Volkswagen pozsonyi gyártelepén
Audik a Volkswagen pozsonyi gyártelepén
  • Több mint 180 ezer legyártott járművel húsz százalékos növekedést ért el a Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2015-ben - mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke kedden. A kecskeméti gyárban tartott sajtótájékoztatón a Wolff elmondta, hogy technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére 2018-ig több mint 580 millió eurót fordít majd a Mercedes-Benz, ahogy az is elhangzott, hogy a 2015. évi több mint 65 millió eurós helyi üzleti eredményt a vállalat ismét a kecskeméti gyár fejlesztésébe forgatja vissza. Az óriásvállalat jó formában van, világszinten több mint 2 millió személyautót értékesített, melynek köszönhetően az összesített darabszám 26 százalékkal, míg az árbevétel 37 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ebből a kétmillióból vette ki részét 180 ezer autóval a kecskeméti üzem tavaly, ami új rekord a gyár történelmében. (Napi.hu)
  • Villámgyorsan, már 2018-ban elindulhat Szingapúrban az első sofőr nélküli személyszállítási szolgáltatás. A rendkívül fejlett ázsiai városállamban az autonóm autókat fejlesztő NuTonomy felelős a projekt érdemi részéért, de különféle partnerek, többek közt a Samsung is beszáll a buliba. A NuTonomy két évet kapott a tesztelésre, addig a városállam elkészíti mellé a szükséges szabályozást. (444.hu)
  • Mogyorónyi jég verte a Passatot Hatvanban. Az Index olvasója készített egy videót, ahogy a tegnapi vihar elhadarja tartalmát a VW-n. Ezt itt lent egy gif, a videót erre találod.
  • Múlt péntek után újfent emelte az üzemanyagok árát a Mol Nyrt. Szerdára a 95-ös benzin ára bruttó hat forinttal, a gázolajé bruttó öt forinttal emelkedett. Az emeléssel a benzin átlagára 346-347 forintra, a gázolajé 340-341 forintra nőtt. (MTI)

Tegnap volt 35 éve, hogy...

... Danny Ongais kicselezte a fizikát Indianapolisban. Legalábbis minden józan logika szerint meg kellett volna halnia a hawaii-nak ott a hármas kanyarban. Danny tapasztalt versenyzőként indult a futamon, az 1981-es Indy 500 már az ötödikje volt, és a baleset előtt egy rövid időre még vezetett is. A képeket elnézve hihetetlen, de az a szétterült biomassza abban a szétrobbant roncsban nemhogy nem egy hulla, de a balesetben Danny-nek csak agyrázkódása lett és kisebb sérülései a lábában. Felépült, és közel húsz évig aktív autóversenyző maradt. Igaz, a baleset előtti sikereinek a nyomába sem ért későbbi teljesítménye. (Danny horrorbukása további fotókkal és infókkal a Jalponikon)

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Friss Petrolicious

Autó helyett vagány csaj jutott az eheti Petroliciousbe. Ha bejönnek az erős hangú, kicsit maszkulin nők és még a Honda CB175-öt is szereted, ettől a videótól szerelmes leszel.