2016.06.16. 08:02

Június 16. van, csütörtök, Jusztinok névnapja. A nappali hőmérséklet 29 az éjszakai 14 fok körül lesz. 1963-ban ezen a napon indult Föld körüli pályára a Vosztok-6 űrhajó,a világ első női űrhajósával, Valentyina Tyereskovával a fedélzetén. 1930-ban ezen a napon született Zsigmond Vilmos, Oscar-díjas magyar operatőr, 1971-ben pedig Tupac „2pac” Shakur amerikai repper.

A nap képe

Szép autókat keresünk!

A tavalyi Múzeumok Éjszakáján összehívtunk néhány tényleg stílusos és szép autót a Hungexpóra, hogy megmutassuk, mi a fontos szerintünk az autózásban. Idén sem lesz ez másképp, ha idén június 25-én te is kihoznád a kocsid, itt a jelentkezés helye és ideje. Figyelem! Csak 40 hely van, és szigorúan mérlegelünk.

Daimler menni Oroszország?

"Tárgyalásban vagyunk az orosz hatóságokkal, hogy lássuk, megvannak-e a keretfeltételek az oroszországi személygépkocsi-gyártás beindítására" - mondta a konszern szóvivője. A beruházás értékéről a szóvivő nem beszélt, de a Handelsblatt korábban úgy értesült, hogy a mintegy 200 millió euróért felépülő üzemben évi 30 ezer Mercedes gépkocsit szerelnének össze importált alkatrészekből. Forrás: MTI

Újra gyártják a Volkswagen Bogarat

Ráadásul a korai, töklámpás kivitelt. Igaz csak Legóból, de így is nagyon menő. A kockavilág duduja augusztusban kerül a boltokba.  Korábban a régi Miniből, az F40-es Ferrariból és a T1-es Transporterből is készült már Lego változat. Forrás: Klikk blog

Tömegközlekedési koffein

Korszerűsítési munkák miatt csütörtökön ideiglenes menetrend lép életbe a fővárosban a Bartók Béla úti és a Fehérvári úti villamosok közlekedésében, ez augusztus végéig lesz érvényben. A Szabadság hidat erre az időszakra teljesen lezárják. A változásra azért van szükség, mert a szakemberek megkezdik a Bartók Béla úti és a Fehérvári úti 35 villamosperon felújítását, valamint átépül a villamospálya is a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között. Forrás: MTI

Huracan: a tökéletes városi?

Kisebb, mint a Smart, de tágasabb, ráadásul csak három kereke van. A tanulmány a Michelin „Mobile for all” formatervezői versenyre készült. A tervek szerint villanyhajtású lenne, 50 kilométeres hatótávval, ami a mindennapi városi teendőkre pont elég. Mindezt pedig megfizethető áron képzelték el a megálmodói. Reméljük hallunk még a Huracanról, mert kifejezetten üde színfolt lenne a városi forgalomban. Forrás: Koncepciók blog

Anno

  • 1985 – Kanadai Nagydíj, Montreal – Győztes: Michele Alboreto (Ferrari Turbo)
  • 1991 – Mexikói Nagydíj, Mexikóváros – Győztes: Riccardo Patrese (Williams Renault)
  • 1996 – Kanadai Nagydíj, Montreal – Győztes: Damon Hill (Williams Renault)

A nap dala

Uber kontra kormány

„Az Uber továbbra is kitart amellett, hogy az új technológiák betiltása, blokkolása - pusztán azért, mert azokat nem lehet beleerőszakolni az elavult szabályozás keretei közé - nem jó irány. Ezt megerősíti az Európai Bizottság iránymutatása is, amely felhívja a tagállamok figyelmét, hogy ne a betiltást, hanem az ésszerű szabályozást válasszák a megosztáson alapuló gazdaság szereplői esetében.” - nyilatkozta Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív vezetője.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Nem csak az EB-n kezdtünk győzelemmel

Június első hétvégéjén Németországban, az E-Race-en mérettette meg magát a BME Formula Racing Team, ahonnan rögtön el is hozták az első helyért járó trófeát. Egyedüli külföldi csapatként kiemelkedő eredményt értek el, három versenyszám közül kettőben győzedelmeskedtek, így összetettben az első helyet érték el amellett, hogy a legjobb csapatnak járó különdíj is az övék lett. Gratulálunk!

Így kell stílusosan kiszállni a kocsiból

Sajnos nem jut minden napra egy új Petrolicious videó, de szerencsére a Vimeón azért lehet találni jópofa autós tartalmakat. Ilyen a The Petrick videója is, amiben különböző filmekből válogattak össze olyan jelenetek, amikor éppen kiszáll valaki a kocsiból. Megáll, ajtót nyit, kiszáll – mindez sokszor, sokféleképp, Jack White zenei aláfestésével.

A Tribute to Stepping Out Of Car from The Petrick on Vimeo.