Kínpad lett a trélerből a Bugattinak

2016.08.23. 07:27

Szép reggelt augusztus 23-án, a Bencék, Árvenek és Szidóniák neve napján. Sok emlékezeteset nem jegyez mára a történelem, leszámítva, hogy 1939-ben ezen a napon írták alá a Molotov-Ribbentrop-paktumot, amiért a mai a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja.

Cukor

Aki már látott sportautót egy Aston Martintól felfelé, ahogy trélerre áll talán már sejti, hogy az alábbi videóba nem sok méltóság került. A Bugatti csúcstanulmányát videózta a Jalopnik, amint épp elhagyja Pebble Beach-et. A csúcssportautó találkozása a közúttal - sokadik felvonás: 

Hírsaláta

  • Nagyobb gázt adott a paranoia Törökországban, már a rendszámoknál tart a politikai tisztogatás. A török hatóságok az egész országban bekéretik az FG betűpárost tartalmazó forgalmi rendszámokat, mondván azok Fetullah Gülen török hitszónokra emlékeztetnek. Mint a 444 írja, az FG betűpárossal ellátott sorszámokat 2014-ben bocsátották forgalomba a török ábécé rendjének megfelelően, az országos rendőr-főkapitányság azonban minden érintett azonosítót töröl majd a nyilvántartásból, legyen az magán- vagy akár állami tulajdonban. (444.hu)
  • Ez a kép volt a magyar nyelvű internet sztárja tegnap. A VIII. kerületi esőben jött elő egy járókelőből a gondos polgártárs, és megvédte a VW-st egy felesleges elázástól. (Index.hu)
  • Jó hírek a Hankook felől. Jelentősen, 42 százalékkal nőtt a koreai központú, magyarországi gyárral is rendelkező Hankook Tire gumiabroncsgyártó üzemi nyeresége a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. A tájékoztatás szerint a növekedéshez elsősorban az ultra-nagyteljesítményű abroncsok európai és észak-amerikai értékesítésének bővülése, valamint a Koreán kívüli első gyári felszerelési üzletág járult hozzá. (Napi.hu)
  • Termelési hír a VW felől. A képen kínai munkások állnak a szerelőszalag mellett az Audi tiencsini sebességváltó-gyárában 2016. augusztus 22-én, az üzem felavatásának napján. Ez az Audi első sebességváltókat gyártó üzeme Kínában, és az ázsiai országban gyártott Audikhoz szállítja majd az alkatrészt.
  • Dániában is égnek az autók. Svédország után a szomszédos Dániában is gyújtogatássorozat miatt nyomoz a rendőrség: a fővárosban, Koppenhágában hétfőre virradóra számos autó lángba borult, csakúgy, mint az előző éjjel. A rendőrség közölte, keresi az ismeretlen tetteseket, és nem zárja ki, hogy összefüggés van a svédországi és a dániai gyújtogatások között. Koppenhága különböző részein vasárnapra virradóra nagyjából tíz autót gyújtottak fel, és hétfőre virradóra is jó pár járművel tették ugyanezt. "Állandó kapcsolatban vagyok svéd kollégáimmal" - magyarázta a Ritzau hírügynökségnek a dán rendőrség egyik szóvivője. Malmőben és más svéd városokban, köztük Stockholmban csak nyáron több mint száz autót gyújtottak fel. (MTI)

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Köpött a taxis

Nem haltak ki az erőszakos taxis hiénák. A felismerést épp egy taxis volt kénytelen megtenni, miután egy droszton beköptek a taxijába. A csulát ráadásul utasai előtt, egy feldühödött kollégától kapta. A teljes sztori az Indexen.

A nap videója

Az IndyCar-ban nem kispályáznak a boxutcás balesetekkel. Majd minden futamra jut egy boxban elkaszált szerelő, de a hétvégi forduló hármasbalesete után talán elgondolkoznak végre az illetékesek, hogy jó lesz-e ez így. Az idei Indianapolis 500-győztes Alexander Rossi vitte el kis híján a háromszoros Indianapolis 500-győztes Helio Castroneves fejét.