Az Ebayen búcsúzik az Evo

2016.09.08. 08:55

Szeptember 8. van, csütörtök, Adriennek és Máriák névnapja. Napközben 28, éjszaka 15 fok körül lesz a hőmérséklet. 2004-ben ezen a napon érkezett vissza a Genesis űrszonda mintaszállító tartálya. 1965 óta ezen a napon tartjuk az írástudatlanság elleni közdelem nemzetközi világnapját.

A nap képe

Az Ebay-en adják el az utolsó Mitsubishi Lancer Evót

Utód nélkül távozik a legendás Lancer Evo, így érthető módon nagy felhajtást tervez ez alkalomból a japán gyártó. Az Evo X-ből készített Final Edition a 2007-ben bemutatott típustól csak néhány részletében tér el, például módosították a futóművet és más kerekeket kapott az alapkivitelhez képest. Az utolsó Evóra mától egy héten át lehet licitálni. Forrás: Road and Track

Milyen legyen a metrópótló busz?

Varga Mihály az interjúban kritikával illette a Budapesti Közlekedési Központnál előkészítés alatt álló szolgáltatói tendert, amely szerinte nélkülözi a magyar ipar szempontjait. A BKK csak keretjellegű műszaki előírásokat határoz meg, így konkrét gyártóra, típusra vagy hazai előállítású járműre történő korlátozásra vagy szűkítésre versenyjogi és közbeszerzési okokból az ajánlatkérő BKK-nak nincs módja és lehetősége.

A BKK által meghatározott műszaki paraméterek teljes mértékben biztosítják azt, hogy hazai gyártású járművel is pályázni lehessen a szolgáltatás ellátására. A járművek szállítására rendelkezésre álló határidő az eljárásban részt vevő ajánlattevők javaslatainak megfelelően módosítható, tehát a hazai buszgyártók bekapcsolódásának a szállítási határidő sem lehet korlátja.

 Ma a TC-n

1335680 kilóméter egy Toyota Hiace-ben. 200 ezer óta egy tulajnál. Misi bácsi elárulja a titkait.

Anno

  • 1957 – Olasz nagydíj, Monza - Győztes: Nagy-Britannia Stirling Moss (Vanwall)
  • 1963 – Olasz nagydíj, Monza - Győztes: Nagy-Britannia Jim Clark (Lotus Climax)
  • 1968 – Olasz nagydíj, Monza - Győztes: Új-Zéland Denny Hulme (McLaren Ford Cosworth)
  • 1974 – Olasz nagydíj, Monza - Győztes: Svédország Ronnie Peterson (Lotus Ford Cosworth)
  • 1985 – Olasz nagydíj, Monza - Győztes: Franciaország Alain Prost (McLaren TAG Porsche)
  • 1991 – Olasz nagydíj, Monza - Győztes: Nagy-Britannia Nigel Mansell (Williams Renault)
  • 1996 – Olasz nagydíj, Monza - Győztes: Németország Michael Schumacher (Ferrari)
  • 2013 – Olasz nagydíj, Monza - Győztes: Németország Sebastian Vettel (Red Bull Racing Renault)

Ma a TB-n

Vas és szél? Iván elment és megnézte pontosabban mit takar az Iron and Wind belvárosi motoros buli.

A nap videója

A Petrolicious ezúttal egy igazán finom sushi falathoz nyúlt, a Honda (Acura) NSX-hez. Ha kíváncsiak, miért imádja tulaja, nézzék meg a videót, ha pedig arra kíváncsiak, hogy mit szeretett benne Michelisz Norbi, akkor kattintsanak ide.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!