Az ember, aki komolyan vette a "meg ne mutasd egyben" szabályt

2016.10.12. 08:34

Szép reggelt október 12-én, a Miksák, Edvinek, Pilárok és Tirzuszok neve napján. Ma 524 éve annak, hogy Kolumbusz Kristóf kikötött a Bahama-szigeteken, amiért ezt a napot Amerika felfedezése napjának szokás mondani.

Cukor

  • A tetőcsomagtartóval együtt lopták el a halott nagymamát. A sztori egy négytagú orosz család nyaralásával indult. Lipeckből tartottak Szocsiba, amikor út közben a 77 éves nagymama meghalt. A család ennek ellenére nem szakította meg a vakációt, inkább beadták a halott mamát egy halottasházba, majd a nyaralás végén újra magukhoz vették, hogy hazavigyék eltemetni. Ehhez kaptak egy halottszállításra alkalmas tetőcsomagtartót. Ezt lopták el tőlük, amikor egy rosztovi kempingnél megálltak éjszakára. A tettesek az autót a helyén hagyták, egyedül a csomagtartó tűnt el, amiről valószínű úgy sejtették, értéket rejthet. Lehetett ott meglepetés. (Index.hu)
6vDq4I8w5cwZ5o7is
  • Autót hirdetsz? Ugye megvan az a népi okosság, hogy sosem szabad egészben megmutatni az autót? Itt van valaki, aki komolyan vette: Még egy kis fa.

Hírsaláta

  • Újabb gyorsút épülhet a Balatonnál. Az M7-es autópályát Kaposvárral összekötő, a 67-es számú főutat gyorsúttá fejlesztő beruházás keretében a Kaposfüredet és Látrányt elkerülő szakaszok tervezésére írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt – írja a Napi.hu.
  • Emelte bruttó 5 forinttal a gázolaj és bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Az emeléssel a gázolaj átlagára 357-358 forintra, a benziné 346-347 forintra nőtt. (MTI)
  • Elévült a feltételezett bűncselekmény, megszüntette a bukaresti ügyészség a nyomozást egy 2003-ban között autópálya-szerződéssel kapcsolatban, miután maga a szerződés nem került elő. Az ügyben 2013-ban, nem sokkal a Románia számára előnytelen szerződés felbontása után tett büntetőfeljelentést Dan Sova, a nagyberuházásokért és külföldi befektetésekért akkor felelős tárca nélküli miniszter, aki azt állította, hogy egyszerűen eltűnt az időközben kétszer is módosított szerződés eredeti példánya. A Brassó-Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad nyomvonalon haladó észak-erdélyi autópályát Európa legdrágább gyorsforgalmi útjaként emlegetik Romániában, ugyanis abból egy évtized alatt mindössze 52 kilométert épített meg az amerikai óriáscég 1,4 milliárd euróért. A román sajtó szerint az amerikaiakkal versenytárgyalás nélkül megkötött, az Európai Unió által hevesen bírált szerződés volt az ára Románia NATO-csatlakozásának. A 415 kilométeres sztráda megépítését eredetileg 2,2 milliárd euróért vállalta a Bechtel. Európai uniós támogatás és költségvetési források híján azonban az építkezés nem haladt, a felhalmozott adósságokért pedig a Bechtel késedelmi kamatot és kártérítést követelt, amikor pedig mégis újrakezdték a munkát egy-egy szakaszon, a Bechtel a munkagépek felvonultatásáért is jelentős összegeket számolt fel, maga a szerződésbontás pedig 37 millió euróba került. Romániának időközben az észak-erdélyi sztráda Marosvásárhely és Aranyosgyéres közötti szakaszát sikerült felvetetnie a transzeurópai közlekedési hálózatba (TEN-T). Románia tehát ennek megépítésére most már európai támogatást is igénybe vehet, és így ezen a szakaszon - ha akadozva is, de - tovább épül az autópálya. (MTI)

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

  • Ma este inkább kerüld az M6-ost, legalábbis a Bátaszék és Véménd közti szakaszon nem tudsz majd autózni: este hét órától csütörtök hajnal kettőig katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak itt. Az autósokat az 56-os és az 57-es útra terelik.

Tömegmészárlásra készültek Talladegán

Egy több mint negyvenéves sztorit szedett elő az USAracing blog. A kora hetvenes évek Nascar-futamain több fura, szabotázsra utaló sérülésekről számoltak be a csapatok. Erős sejtéseik voltak szervezett külső behatásról, de ami 1974-ben, az alabamai Talladegán történt már kimeríti a tervezett tömegmészárlás fogalmát. Az abroncsokon talált finom vágások, a borotvapengével gyengített ékszíj, az üzemanyagtartályba szórt homok és a megnyirbált biztonsági övek rejtélyes történetét itt olvashatod.

dega74.png

A Nap videója

A szerda gránitszilárd törvénye: a nap videója a tegnap Petrolicious-e.