2017.01.18. 08:22

Január 18. van, szerda, Piroskák, Pirik, Aténák, Aténék és Özsébek névnapja. A nappali hőmérséklet -1, az éjszakai -8 fok körül várható. 1950-ben ezen a napon született a tragikus versenybalesetben elhunyt Gilles Villeneuve kanadai autóversenyző, 2001-ben pedig ezen a napon halt meg Sinkovits Imre, a nemzet színésze. Kávét, teát a kézbe, ez a Hidegindító!

A nap képe

Enzo Ferrari és Gilles Villeneuve
Enzo Ferrari és Gilles Villeneuve

Olvassa el korábbi posztunkat a legendás versenyzőről:

Szép új világ jön!

Az interneten is lekérdezhető keddtől díjmentesen az online vagy SMS-ben vásárolt autópálya matricák lejárati ideje - közölte a Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. A szolgáltatás, amely a részvénytársaság adatbázisából nyeri az adatokat, a benzinkúton vásárolt éves matricák érvényességét egyelőre nem tudja ellenőrizni. A fejlesztésre állítólag azért volt szükség, mert az ügyfelek gyakran ellenőrizték telefonhívással matricájuk érvényességi idejét.

Mai műsor a Totalcaron

Quattro? 4Matic? xDrive? Ön melyik vallásban hisz? Megmutatjuk, hogy melyik prémium összkerékhajtása hogy működik, és mire képes.

Rekordévet zárt a szentgotthárdi Opel

Az Opel szentgotthárdi gyárában tavaly csaknem 630 ezer motort gyártottak, 23 százalékkal haladva meg az eddigi legnagyobb termelési volument - mondta el Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd igazgatója. Hozzátette: ezt megelőzően a legnagyobb darabszámot 1999-ben és 2015-ben bocsátotta ki a gyár, mindkét évben mintegy 512 ezer motor készült. A tavaly előállított motorok nagy része, több mint 470 ezer a legkorszerűbb technológiát alkalmazó Flex gyárban készült, itt 38 motorvariánst gyártanak. A magyarországi motorgyár az Opel legnagyobb ilyen üzeme, amely több mint 2000 embernek ad munkát.

A nap videója

A Petrolicious bemutatja: Jaguar D-Type 1954-ből:

F1 Anno

1953 – Argentin Nagydíj, Buenos Aires - Győztes: Alberto Ascari (Ferrari)

TCTV Anno

2003-ban ezen a napon mutatta be Karotta a Citroen C8-ast, a TCTV 20. adásában.  Ha bírja a szóvicceket, ne hagyja ki:

Drága mulatság lehet, ha nincs téli gumija

Ha a helyszínelés, a rendőri intézkedés vagy egy későbbi szakértői szemle azt állapítja meg, hogy a gumi túlságosan kopott volt, vagy a nagy hideg miatt alkalmatlan volt a szabályos közlekedésre, akkor hiába tartottuk be a KRESZ által előírt sebességkorlátozást, hiába tartottunk be minden más közlekedési szabályt, a biztosító megtagadhatja a kár kifizetését a casco biztosítás esetében

A kötelező biztosítás esetében természetesen fizet a biztosító a károsultnak, de később akár be is hajthatja a kifizetett összeget a károkozón. Minden esetben a biztosító saját döntési hatáskörébe tartozik, hogy milyen lépéseket tesz, ezt ugyanis már a törvény nem írja elő.

További részletek az Inforádió cikkében.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!