Rekord: 9 milliárdot kaszált a szupertraffipax

2017.03.21. 09:09

Az 1994-ben, versenybalesetben elhunyt háromszoros Formula-1 világbajnok, Ayrton Senna születésének napján, március 21-én kezdődik a Hidegindító. A nap szülötte Gary Oldman angol színész, és Ronaldinho brazil válogatott focista is. 1919-ben, ezen a napon kiáltották ki a Tanácsköztársaságot, Magyarországon, 1963-ban pedig szintén ezen a napon zárták be végleg az Alcatraz börtönt, amely a San Franciscóban lévő öböl szigetén található.

6

Hírek, autósoknak

Az utóbbi évek egyik legszörnyűbb közlekedési balesete után két nappal bejárta a hír a magyar sajtót, hogy a rendőrség, tavaly közel 9 milliárd forintnyi gyorshajtási bírságot szabott ki, ami egy milliárddal több, mint a VÉDA szupertraffipax-rendszer bekapcsolása előtti évben. Annak viszont már az MTI-n sem látni a nyomát, hogy az utóbbi években rendületlenül nőtt a személyi sérüléses, vagy halálos közlekedési balesetek száma. Még egyszerűbben ez azt jelenti, hogy míg 2012-ben 19854-en, tavalyelőtt 21543, 2016-ban viszont már 21804 áldozatot követeltek a balesetek. (Police.hu)

A rendőrök amúgy múlt héten országos ellenőrző-akciót tartottak, és 3653 esetben büntettek azért, mert a megállított autóban valaki nem kötötte be a biztonsági övét. 3100 esetben ez éppen a vezető volt. Lakott területen 10, lakott területen kívül 15, autópályán pedig 20 ezer forintos büntetés jár ezért a szabálysértésért. (Police.hu)

238 ezer új Porschét adtak el tavaly, világszerte, így közel négymilliárd eurónyi profitot könyvelhetett el a cég. Mindez azt is jelenti, hogy a világ egyik legvágyottabb márkája, átlagosan minden autóján 5 millió forintnyi pénzmennyiséget, vagyis egy korrekt családi autó árát kereste meg. (Autonews)

A Volkswagennek már 2020-ban piacra kell küldenie a moduláris, elektromosautó-platformra épülő, nagyjából Golf-méretű tömegmodelljét, hogy teljesíteni tudja a teljes kínálatra meghatározott széndioxidkibocsátási-átlagot, melyet 2021-től, kilométerenként 95 grammban határozott meg az Európai Unió. A VW nemcsak kompakt villanyautót készít majd, hanem egy teljes modellcsaládot, kizárólag villanyautókból, köztük egy tágas SUV-t is. (Autonews)

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra.

Közlekedési koffein

Az M1-es autópályán, Budapest felé Biatorbágy térségében a 18-as km-nél építési munkák kezdődtek, ezért a belső sávot lezárták. Lelassult a közlekedés, közel 4 km-es a torlódás, 15-20 perc az átjutási idő.

Élénk a forgalom a fővárosba vezető főbb útvonalakon. Telítettek a sávok az M3-as autópályán az M0-s csomóponttól befelé, valamint a 10-es főúton az ürömi elágazás előtt. Lassú a haladás Halásztelektől befelé a II. Rákóczi Ferenc úton, valamint az M2-es autóúton a gödi felhajtónál. (Utinform)

Totalcar retro

Közel tíz éve, Winkler Isztambulban tesztelte az akkor még új Fiat Lineát, vagyis a harmadik világ országainak, így nekünk is szánt kompakt szedánt. Nézzék meg a szőke hajú Róbertet, aki gépfegyveres őröktől övezve ismerkedik a bumfordi tömegautóval. 

20 fok. Kell ennél több?

Csupán észak-keleten lehetnek felhősebb időszakok ezen a pazar tavaszi napon, amikor tovább melegszik a levegő a téltől szenvedett Magyarországon. A legmagasabb hőmérséklet húsz fok körül várható.