Ilyen egy jól dokumentált útszakadás

2017.03.29. 08:05

Március 29-e van, a hónap utolsó szerdája, az Auguszták, a Bercelek és a Gerlék neve napja. Ma 74 éves a Monty Python dalszerző-színész zsenije, Eric Idle.

42a6306b-b44e-4b2d-98ab-54c7865ed27a.gif

Ilyen egy jól dokumentált útszakadás

Aligha rögzített annyiféle kamera víznyelő fölötti útszakadást a történelem során, mint amennyi a kínai Nanning víznyelőjének világra jöttét dokumentálta múlt pénteken. A buszsávban egy 21 embert szállító busz alatt adta meg magát az aszfalt, amit a térfigyelőn túl a busz három kamerája is felvett. Ha még nincsenek fogalmaid arról, milyen, amikor egy busz két tengelye nyit ki egy három méter átmérőjű, három méter mély víznyelőt, íme. 0:13-tól a belsők.

Mivel autóznád körbe Ausztráliát?

Agyaltál már azon, milyen autóval indulnál neki egy négy hónapos, minimum 20 ezer (inkább 25-30 ezer) kilométeres kontinenskerülésnek? Egy Ausztráliában élő magyar párnak már válasza is van a kérdésre. A választottjukról annyit, hogy kisbusz, 17 éves és 4x4-es. Sokkal több infó a The Big Lap beharangozó posztjában: A Nagy Kör (The Big Lap) - azaz indul az ausztrál körút!

az.png

Hírsaláta

  • Bevásároltak a Teslába a kínaiak. A Tencent Holdings kínai technológiai óriásvállalat 1,78 milliárd dollárért 5 százalékos részesedést szerzett az elektromos autókat gyártó vállalatban – jelentette a Tesla kedden. A Tencent mintegy 8,2 millió Tesla-részvény birtokába jutott, amivel az amerikai vállalat egyik legnagyobb tulajdonosává vált. A legnagyobb részvénytulajdonos Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, aki a december 31-i adatok szerint nagyjából 21 százalék részesedéssel bírt a vállalatban. A Tesla azt tervezi, hogy idén júliusban elkezdi a széles vásárlóközönségnek szánt középkategóriás Model 3 sorozatgyártását, amihez a hónap elején 1,2 milliárd dollárt gyűjtött részvény- és átváltoztatható adósságinstrumentum eladással. A Tesla árfolyama 2,52 százalékkal, 277,63 dollárra emelkedett a New York-i tőzsdén kedden, de napi csúcsán 3,61 százalékos pluszban forgott. A hongkongi tőzsdén jegyzett Tencent 0,53 százalékos pluszban, 225,70 hongkongi dolláron zárta a napot. (MTI)
  • Dániából is kivonul az Uber. A dán kormány szabályszigorítása tett be a közösségi autózással foglalkozó cégnek, amely többek közt előírta volna a kötelező ülésszenzort, a beépített kamerát és a taxiórát. (444.hu)
GettyImages-657835544

Ennyit tud az új Forma-1?!?

Kijött a friss bukótér, az Index Forma-1-es podcastje. A szezonnyitó értékeléséhez Vályi Pista segített be a srácoknak. Meghallgatnád? Itt találod: Ha ez az új Forma-1, akkor felejtsük is el.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Még tavaly nyári, de a héten kelt életre. Az orosz mélysuttyóságot idéző verekedés sajnos magyar, Győrben történt. A buszsofőr egy üres buszt vezetve haladt, mikor egy körforgalom előtt szabálytalanul besorolt elé egy autó, ebből lett az ökölharc. A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség idő közben vádat emelt a női szereplő és a három férfi, köztük egy buszsofőr ellen. Az ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett garázdasággal, a buszsofőrt ezen felül pedig testi sértéssel is vádolja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.