Ilyen igazából egy autópályabaleset

2017.04.24. 07:39
Szép reggelt április 24-én, a Györgyök, Gasztonok, Sionok és Vajták neve napján. A hét leghűvösebb, legszárazabb napja lehet a hétfő, innen már csak nedvesebb és melegebb lesz a hét.

Komoly baleset a kamionfülkéből

Súlyos baleset történt előttem, én voltam a szemtanú. Amit tudtam, a helyszínen rögzítettem. A vétkes elment. – írja friss YouTube-videójához st22lacika. A kamionos vlogger az osztrák-német határ közelében, az A96-oson futott bele egy csúnya balesetbe, és csinált videót a történésekből. Egy hosszas bevezetés után, 6:23-nál jönnek a helyszíni képek, aztán, miután nem nagyon áll meg senki, egy perccel később az önkéntes forgalomlassítás. Ha megnéznéd, hogyan telnek egy autópálya baleset utáni percek a valóságban, tessék:

Hírsaláta

  • 1300 kilométeres autós lógást hozott össze egy tizenkét éves ausztrál kissrác. A fiú tervei szerint minimum az otthonától négyezer kilométerre lévő Perthig vezetett volna, de egy laza hátsó lökhárító és az azt kiszúró rendőr miatt nem jött össze neki. Ettől függetlenül az 1300 kilométer gyaníthatóan új korosztályos rekord. Bővebben az Indexen, annál is bővebben a Guardianen.
  • A Google szerint az Uber tőlük lopta az önvezető autójának egyik elemétírja a 444. A techóriások csatája zajlik, a Google önvezető autókat fejlesztő cége, a Waymo több pert is indított az Uber ellen. A Google és partnere azt állítják, az Uber lemásolta a Google Lidar szenzoros technológiát, ami az önvezető autóik alapja. Azt az Uber is elismerte, hogy hasonló rendszert használtak, de már elvetették. A bíróság május 3-án dönt, hogy kinek ad igazat a kívülről nagyon zavaros történetben. (444.hu)
tete
  • Nem tud hibázni az autós trashfilmek királya. A Halálos iramban 8. megint lekörözte a mezőnyt az észak-amerikai mozikban a hétvégén. Az autós akciófilm globális bevételei már meghaladták a 900 millió dollárt. A Halálos iramban-sorozat új filmjét második hete játsszák Észak-Amerikában. A hétvégén 38,7 millió dolláros (11,3 milliárd forintos) bevételével ismét ez került a kasszasikerlista élére. A Universal produkciójára vasárnapig Amerikában és Kanadában 163 millió dollárért (47,5 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, világszerte pedig 904,8 millió dollárnál (264 milliárd forintnál) tart a bevétel. (MTI)

Anno április 24

  • Autósport-szempontból két nagy veszteség is kötődik április 24-hez. Guy Mairesse az ötvenes évek elején kétszer is második volt a Le Mans-i 24 óráson, és két világháború között szállítmányozással meggazdagodott franciának minden esélye megvolt, hogy kora jelentős autóversenyzője legyen. 1954 április 24-én, mindössze öt évvel az után, hogy belevágott az autóversenyzésbe a Montlhéry versenypályán a betonfalnak csúszott és életét vesztette.
Stommelen Porschéja halálos balesete után
Stommelen Porschéja halálos balesete után
  • A másik évfordulós Rolf Stommelennek tartalmasabb karrier jutott. A német 1970-ben még Forma-1-es dobogón is állt egy Brabhammel; megfordult a Nascarban, háromszor megnyerte a Daytonai 24 órás futamot, és hozzá kötődik a hetvenes évek egyik legtragikusabb Forma-1-es balesete, az öt néző halálával végződő szárnytörés a '75-ös spanyol nagydíjon. Nyolc évvel később, '83 április 24-én egy hasonló technikai hiba okozta a halálát. Egy IMSA-futamon vett részt, amikor Porsche 935-ösének eltört a hátsó szárnya. A betonfalnak vágódott és belehalt fejsérüléseibe.

Megvolt az első Parkoló Parádé

Szombaton megtartottuk az év első Parkoló Parádéját. Tizennegyedszer rendeztünk nagy parkolást a Hungexpón, de nem utoljára! Heteken belül jön a következő PP, de addig is itt, itt és itt nézegethetsz képeket a hétvégiről.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A hétvége videója

Masszív hullámtörőgátnak ütközött egy hajó a Kanári-szigeteken. A szürreális balesetet a kompot üzemeltető cég szóvivője szerint elektromos hiba okozta, ezért ment a hajó orral a falnak. A baleset után ugyan önerőből elvezették a kikötőig, de mivel egy, a falban futó olajvezeték eltörött ütközéskor, most egy nagy olajfolt úszik Puerta de la Luz partjainál. A videó pedig: