Mi történik, ha ablakmosót töltünk a motorba?

2017.07.26. 07:06

Jó reggelt július 26-án, szerdán. A mostanában megszokotthoz képest kifejezetten hűvös reggelre ébredhettünk, de napközben azért felkúszhat a hőmérséklet akár 28 Celsius fokig is. Zápor, zivatar sokfelé előfordulhat. Anna és Anikó ünnepli ma névnapját. A nap kezdésében a Hidegindító segít, máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

 • Jachtok ihlették a legújabb Bentley-változatot. A Continental GT kabrióból a Mulliner készítette el a Galene Editiont. A gelccserfehér fényezés és a kék betétek mellett a belső fadíszítés és a csomagtér hajópadlóra emlékeztető alja is a luxusjachtokat idézi meg. Azt egyelőre nem tudni, mennyibe kerül és mikortól lesz kapható a Galene Edition. (motorauthority)
 • Betiltanák a hagyományos benzines és dízel autók eladását 2040-től Nagy-Britanniában. A szigetország ezzel már messze nem az első olyan állam, ahol a jövőben hasonló intézkedést terveznek. Több miniszter is az autók károsanyag-kibocsátását és a rossz levegőminőséget tartja az egészségre legártalmasabbnak. Stratégiájuk részét képezheti a tömegközlekedési eszközök korszerűbb motorral való felszerelése is. A részletes cselekvési tervet még ebben a hónapban nyilvánosságra hoznák. (carscoops)
 • A Porsche 911 Turbo S-t is verné a TVR új sportkocsija - legalábbis ami a súly-lóerő arányt illeti. A hírek szerint a Cosworth-tól származó ötliteres V8-as 480-490 lóerő között tud majd, míg az autó tömege 1200 kilogramm lehet. A nulla-százat négy másodpercen belül futhatja, végsebessége 320 km/h körül alakulhat. (carscoops)

Anno – július 26.

 • 1971-ben indult el az Apollo-15 expedíció.
 • 1963-ban súlyos károkat okozott egy földrengés Szkopjéban.
 • 1908-ban alakult meg az Egyesült Államokban a Bureau of Investigation, az FBI elődje.
 • 1083-ban avatták szentté Gellért püspököt.
 • Forma-1-es nagydíjból négy esett erre a napra. A Hockenheimringen 1987-ben Nelson Piquet, 1992-ben Nigel Mansell, az A1-Ringen 1998-ban Mika Häkkinen, míg a Hungaroringen 2009-ben Lewis Hamilton szerezte meg a győzelmet.

Totalcar retró

 • Tizenöt évvel ezelőtt kipróbáltuk az év kisteherautóját, ami akkor a Renault Trafic volt. A tesztet itt olvashatod újra.
 • Öt esztendeje pedig egy itthon nagyon kedvelt modell járt nálunk használtteszten. Akkor hatéves volt a Swift - hogy hogyan vizsgázott, az Papp Tibi írásából derül ki.

Tegnap a Totalcaron

 • Sturcz Anti egyik ámulatból a másikba esett az S osztály AMG bemutatóján. Hogy mégis mit lehet felfogni egy ilyen autóból? A válaszért erre tessék.
 • Gerencsér Robi pedig a kolbászkerítés túloldaláról jelentkezik, ezúttal majdnem belelépett egy jókora csapdába. Történetét itt találjátok.

Mai műsor

"Egy ígért 500 kilométeren felüli hatótávolság, egy kényelmes utastér, egy jól használható, viszonylag tágas csomagtér és a filléres, környezetkímélő autózás megnyugtató tudata, tízmillió körüli áron – mi baj lehet?" - Csikós Zsolt kipróbálta az Opel Ampera-e-t.

Cukor

 • Mi történik, ha tévedésből ablakmosót töltünk a motorba? Egy francia BMW-klub Facebook-oldalának tanúsága szerint egy nő arra lett figyelmes, hogy a műszerfalon világít az alacsony ablakmosószint piktogramja. Meg is állt, hogy feltöltse, de az olajsapkát sikerült letekernie, és oda locsolt be mintegy öt liternyit. Az eredmény a képen látható, a legegyszerűbb megoldás talán a motorcsere lehet. (motor1)

Közlekedési koffein

 • A FINA - Vizes Világbajnokság miatti, a fővárost érintő lezárásokról és forgalmi változásokról a Budapesti Közlekedési Központ honlapján ( kozut.bkkinfo.hu), illetve a 06-1/3-255-255-ös telefonszámon kérhet tájékoztatást.
 • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán és az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és belépő forgalom zavartalan. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Hallgassunk ma egy kis Foster the People-t. Szóljon a Don't Stop című szám!